10 χρόνια χωρίς την Αννα Πολλάτου - ''Αθάνατη'' η πρόωρα χαμένη Ολυμπιονίκης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024 09:22

10 χρόνια χωρίς την Αννα Πολλάτου - ''Αθάνατη'' η πρόωρα χαμένη Ολυμπιονίκης

Γράφει ο Νίκος Γιαννόπουλος 

Τα δάκρυα μπορεί να στέρεψαν, οι μνήμες όμως όχι...Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια από τον τραγικό χαμό της Άννας. Της κοπέλας που τίμησε την Κεφαλονιά και όλη την Ελλάδα με τις μεγάλες αθλητικές της επιτυχίες. Ήταν 17 Μαίου 2014, όταν η χάλκινη Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια περνούσε αιφνιδιαστικά σε άλλη διάσταση, σε ένα τροχαίο στο νομό Ηλείας, πέντε μήνες πριν κλείσει τα 31 της χρόνια...Η χαμογελαστή κοπέλα δεν θα ήταν ποτέ πια μαζί μας. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στο νησί. Σοκ, θρήνος, αμέτρητα γιατί...Σιγά σιγά τα χρόνια πέρασαν. Και η Άννα Πολλάτου μπορεί να έλειπε, με κάποιο μαγικό, όμως, τρόπο είναι εδώ, πάντα θα είναι...

Ένας από τους ανθρώπους που την ήξερε από μικρό κορίτσι είναι ο επί σειρά ετών Πρόεδρος του Α.Γ.Σ Επτανήσων Κεφαλονιά κ.Σταύρος Μπασιαρδής, που μας μιλά για την εκλιπούσα: "Η Άννα παραμένει εδώ και δέκα χρόνια κοντά μας. Η παρουσία της είναι αισθητή σε όλους τους χώρους. Αγαπούσε πολύ τη Γυμναστική, λάτρευε αυτό που έκανε, ήταν πάντα κοντά στον σύλλογό της από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Το 2014 το σκηνικό άλλαξε, καθώς έφυγε ξαφνικά και άδικα...Η μνήμη της παραμένει άσβεστη. Αφιερώσαμε στη μνήμη της το Διεθνές Φεστιβάλ Γυμναστικής, που γίνεται κάθε χρόνο στην Κεφαλονιά και φέρει, πλέον, το όνομα της ".

Ένα χρόνο αργότερα, επί δημαρχίας Αλέξανδρου Παρίση το αεροδρόμιο "Κεφαλληνία" μετονομάσθηκε σε "Άννα Πολλάτου". Ο Αντιπρόεδρος, πλέον, της ΠΕΔΙΝ, είπε για την Άννα: "Είναι μεγάλο το πλήγμα για τον Αθλητισμό και το νησί μας. Η Άννα δόξασε σε όλη την υφήλιο τη χώρα μας και την Κεφαλονιά. Ήταν μία μεγάλη ψυχή, είχε πολύ καλό χαρακτήρα. Γι` αυτό , άλλωστε, την αγάπησε και όλη η Ελλάδα".

Την Άννα Πολλάτου δεν ξεχνά και ο Βουλευτής Κεφαλληνίας κ. Παναγής Καππάτος: "Ήταν ένα εθνικό σύμβολο, μία φωτεινή πηγή έμπνευσης για όλη τη χώρα. Αγωνιζόταν με πάθος, αφοσίωση και τιμή. Δεν ήταν μόνο μία πρωταθλήτρια της Γυμναστικής, αλλά και μία πρέσβειρα της Ελληνικής ψυχής. Η μνήμη της αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές αθλητών. Η απώλειά της ήταν ένα βαρύ πλήγμα για όλους μας, όμως η μνήμη της συνεχίζει να ζει μέσα από το φωτεινό παράδειγμα της ζωής της".

Με συγκινητικά λόγια μίλησε για την αξέχαστη κοπέλα και ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος: "Συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από την Εθνική - Αθλητική απώλεια που μας συγκλόνισε...Τον απροσδόκητο χαμό της συμπατριώτισσας μας Ολυμπιονίκου του Σίδνεϊ το 2000 Άννας Πολλάτου. Η Άννα με τις αθλητικές της επιδόσεις έλαμψε και κατέκτησε την κορυφή του κόσμου, στεφανώθηκε με τον υπέρτατο κότινο νίκης, κάνοντάς μας όλους υπερήφανους. Η θέση της, πλέον, στην ιστορία του Αθλητισμού και του νησιού μας, ας είναι ένα μικρό αντίδωρο στον πόνο της οικογένειάς της".

Βασίλης Κοκκόσης: ''Ηταν η αγαπημένη αθλήτρια της ομογένειας''

Ο Πρόεδρος του συλλόγου ¨ΑΙΝΟΣ" Νέας Υόρκης κ. Βασίλης Κοκκόσης είπε για την Άννα Πολλάτου: "Ήταν το καμάρι της Ομογένειας...Παρακολουθούσαμε διαρκώς τις εντυπωσιακές προσπάθειές της ανά τον κόσμο και την καμαρώναμε. Ήταν μία σπάνια κοπέλα. Τη θυμάμαι από μικρό κοριτσάκι στην αγορά του Αργοστολίου, που βοηθούσε τους δικούς της στην επιχείρηση που διατηρούσαν. Μας λύπησε πολύ ο θάνατός της. Δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ. Σαν έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της, θα στηρίξω μέσω του "ΑΙΝΟΥ" Νέας Υόρκης το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους που θα γίνει τον Ιούνιο στο πανέμορφο νησί μας. Η Άννα Πολλάτου θα μείνει για πάντα ζωντανή στις καρδιές μας".


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250