Ενυδατική με αντηλιακό ή SPF; Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 17:40

Ενυδατική με αντηλιακό ή SPF; Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Γιατί δεν πρέπει να παραλείπεις ποτέ το αντηλιακό

Η καθημερινή αντηλιακή προστασία και η συστηματική ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι τα δύο πιο σημαντικά βήματα στη ρουτίνα περιποίησης κάθε γυναίκας, ανεξάρτητα από την εποχή και την ηλικία. Έτσι, είναι πολύ λογικό να αναρωτιέσαι αν μπορείς να έχεις δύο σε ένα εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας μια ενυδατική με spf. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Οι περισσότερες ενυδατικές ή BB κρέμες παρέχουν μικρό δείκτη προστασίας, συνήθως 15, το οποίο επαρκεί μόνο εάν βρίσκεσαι όλη τη μέρα σε εσωτερικούς χώρους. Αν όμως περνάς τη μέρα σου έξω, ακόμα και για λίγη ώρα στο αμάξι ή για έναν καφέ και μια βόλτα, τότε ο συγκεκριμένος δείκτης προστασίας είναι ανεπαρκής. 

Επίσης, οι ενυδατικές κρέμες δεν μπορούν να προστατέψουν την επιδερμίδα από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου διότι τα φίλτρα προστασίας τους είναι συνήθως χημικά, και να για να φέρνουν αποτέλεσμα θα πρέπει να ανανεώνονται κάθε δύο ώρες, κάτι που στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι δύσκολο να κάνουμε.

Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο δε θα πρέπει να επαναπαυτείς με μια ενυδατική κρέμα με SPF, είναι πως η επιδερμίδα χρειάζεται προστασία όχι μόνο από την UVB ακτινοβολία, αλλά και από την UVA, κάτι που στο οποίο οι ενυδατικές κρέμες υστερούν.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις ένα αντηλιακό με SPF από 30 και πάνω και να το εφαρμόζεις καθημερινά σε όλο σου το πρόσωπο μετά την ενυδατική κρέμα και πριν το μακιγιάζ. 

womenonly.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250