Αιθέριο έλαιο καρότου: πώς θα το χρησιμοποιήσεις για να πάρεις τα 3 οφέλη του

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Μαΐου 2021 22:30

Αιθέριο έλαιο καρότου: πώς θα το χρησιμοποιήσεις για να πάρεις τα 3 οφέλη του

unsplash

Tα αιθέρια έλαια έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της wellness ρουτίνας μας και κάθε ένα μας προσφέρει και διαφορετικά οφέλη.

Σήμερα μπαίνει στις ζωές μας το αιθέριο έλαιο καρότου, το οποίο λάτρευαν και οι αρχαίοι Έλληνες. «Το χρησιμοποιούσαν κατά κόρον οι αρχαίοι Έλληνες, Ρωμαίοι και Αιγύπτιοι για να ανακουφίσουν τις φλεγμονές και τη δυσπεψία. Αν και το έχουμε στο μυαλό μας ως κάτι μαγειρικό, το συγκεκριμένο έλαιο έχει και άλλες ευεργετικές ιδιότητες», επισημαίνει η ολιστική διατροφολόγος Kelly Jones.

Για να σε προλάβω, αυτό το αιθέριο έλαιο δεν μπορείς να το φτιάξεις στην κουζίνα, γιατί δεν προέρχεται από το κλασικό καρότο, αλλά από τον σπόρο ενός άγριου καρότου που φυτρώνει στη Δυτική Αφρική, σε μέρη της Ασίας αλλά και στην Ευρώπη. Μπορείς όμως να το βρεις στην αγορά και να το αποκτήσεις χρησιμοποιώντας το σωστά και αποτελεσματικά.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το αιθέριο έλαιο καρότου

Καταρχάς, να ξέρεις ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές, με εξίσου καλά σημαντικά αποτελέσματα, όπως το χαμομήλι και το μέλι. Αν επιμένεις όμως για καρότο, απόκτησε το αιθέριο έλαιό του, βάλε 12 σταγόνες με 30 ml απλής λοσιόν. Η ιδανική αναλογία για να μην ερεθίσεις το δέρμα σου, αν και καλό είναι να ξεκινήσεις με μικρότερη ποσότητα.

Τα οφέλη του καρότου

Δρα κόντρα στους μύκητες

Το καρότο, που είναι και το βασικό συστατικό του ελαίου, εμποδίζει την ανάπτυξη του μύκητα στη φύση, έως και 65%. Και μπορεί να έχει την ίδια επίδραση ακόμα και στο δέρμα σου.

Είναι αντιβακτηριδιακό

Μπαίνει ασπίδα στα βακτήρια που προκαλούν μολύνσεις και το σύνδρομο τοξικού σοκ. Ωστόσο, χρειάζονται περισσότερες έρευνες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Το αιθέριο έλαιο καρότου ενυδατώνει το δέρμα σου

Αν το συνδυάσεις με άλλα έλαια, όπως το αγαπημένο jojoba, το δέρμα ενυδατώνεται και βοηθά σε εξανθήματα και άλλες δερματικές παθήσεις. Θέλεις λάμψη και ενυδάτωση. Αιθέριο έλαιο καρότου να πάρεις. Αλλά πάντα με προσοχή στη δοσολογία.

ladylike.gr