Σε πιέζει ψυχολογικά η κατάσταση με την πανδημία: Φύτεψε ένα φυτό και περιποιήσου το!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 18:30

Σε πιέζει ψυχολογικά η κατάσταση με την πανδημία: Φύτεψε ένα φυτό και περιποιήσου το!

Μόνο 15 λεπτά καθημερινής φροντίδας των φυτών σου μπορούν να μειώσουν το άγχος, το άγχος και την κατάθλιψη, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Οι ειδικοί ψυχικής υγείας παροτρύνουν τους ανθρώπους που ανέπτυξαν ή επιδείνωσαν ψυχικά προβλήματα στη διάρκεια της πανδημίας, να δοκιμάσουν μια 15-λεπτη ημερήσια δόση κηπουρικής για χαμηλότερα επίπεδα στρες, άγχους και κατάθλιψης.

Από την ενίσχυση των ανθρώπινων συνδέσεων έως την οικοδόμηση της ψυχικής δύναμης, τα οφέλη για την υγεία της κηπουρικής, είναι σημαντικά, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Αναγνωρίζοντας τη δύναμη της κηπουρικής, η βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση Thrive ενθαρρύνει τον κόσμο να ασχοληθεί με την κηπουρική για να αντιμετωπίσει τα δυσάρεστα συναισθήματα.

Για αυτόν τον λόγο η φιλανθρωπική οργάνωση προσφέρει έναn δωρεάν οδηγό τεσσάρων εβδομάδων απλών καθημερινών δραστηριοτήτων, για να βοηθήσει τους επισκέπτες του site της να συνδεθούν, να μάθουν, να παραμείνουν ενεργοί, να προσφέρουν και να παρατηρήσουν τον φυσικό κόσμο γύρω τους. Είναι εύκολο να συμμετάσχουν όλοι, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάσεις τον δωρεάν οδηγό στο www.thrive.org.uk να πάρεις τα γάντια κηπουρικής σου και να φυτέψεις τα φυτά σου.

«Η έρευνα έχει δείξει ότι η ψυχική υγεία πολλών ανθρώπων έχει υποφέρει κατά τη διάρκεια της πανδημίας», δήλωσε στο Prima, η Kathryn Rossiter, διευθύνουσα σύμβουλος της Thrive. Η κηπουρική και η φύση μπορεί να κάνει έναν κόσμο διαφοράς μειώνοντας το άγχος, το στρες και την κατάθλιψη.

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που έχουν αγωνιστεί τους τελευταίους μήνες με την πανδημία και η Thrive θέλει να τους βοηθήσει να επανέλθουν, δείχνοντάς τους, μέσω εύκολων και προσβάσιμων δραστηριοτήτων, πώς μπορούν να βοηθήσουν η κηπουρική και η φύση. Η τακτική δέσμευση με την κηπουρική και τη φύση προσφέρει τόσα πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία και η άνοιξη είναι μια υπέροχη στιγμή για να ξεκινήσεις να τα βιώνεις. Μετά από έναν σκληρό χειμώνα, χαίρομαι που η Thrive ενθαρρύνει τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τις δυνατότητές τους, να δοκιμάσουν απλές δραστηριότητες που μπορούν να ενισχύσουν την ευημερία».

womenonly.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250