Οι βιταμίνες που κάθε γυναίκα μετά τα 35 χρειάζεται

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 18:00

Οι βιταμίνες που κάθε γυναίκα μετά τα 35 χρειάζεται

"Όπλισε" την υγεία σου 

Πολλές γυναίκες έχουν έλλειψη σε πολλές βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που ο οργανισμός τα έχει μεγάλη ανάγκη - πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια της τέταρτης δεκαετίας της ζωής.

Δες παρακάτω τις βιταμίνες που κάθε γυναίκα άνω των 35 χρειάζεται:

Βιταμίνη D
Στην ηλικία των 30, η οστική πυκνότητα των γυναικών φτάνει στα ανώτερα επίπεδα και στη έπειτα αρχίζει να φθίνει. Για να αποφύγεις την οστεοπόρωση μετά την εμμηνόπαυση, θα χρειαστείς βιταμίνη D, η οποία είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου, στην οποία παρουσιάζουν έλλειψη 25% των γυναικών, ακόμα και στην Ελλάδα.

Βιταμίνη C
Μετά τα 35, η λειτουργία των ωοθηκών αρχίζει να φθίνει, που σημαίνει ότι ο οργανισμός παράγει λιγότερη προγεστερόνη, την ορμόνη που βοηθάει στη διατήρηση της ηρεμίας. 750 με 1000mg βιταμίνης C είναι απαραίτητη για να διατηρήσεις ψηλά τα επίπεδα της προγεστερόνης.

Μαγνήσιο
Μετά τα 35, είναι σημαντικό για τις γυναίκες να έχουν επαρκή επίπεδα μαγνησίου, καθώς η έλλειψή του προκαλεί πόνους κατά την περίοδο, προβλήματα ύπνου και συμπτώματα άγχους. Βάλε στόχο τα 200 έως 400 mg την ημέρα.

Ωμέγα 3
Τα ωμέγα-3 είναι τα καλά λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων της κορτιζόλης στο αίμα και την αντιμετώπιση των φλεγμονών, που προκαλούν στρες ή και η κατάθλιψη που αυξάνονται ιδιαίτερα στις ηλικίες 40-59. 

womenonly.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250