Οι 5 τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από το ψυγείο σου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Ιανουαρίου 2021 15:00

Οι 5 τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από το ψυγείο σου

unsplash

Ας ξεκινήσουμε τη χρονιά με ένα resolution που να αφορά κυρίως την υγεία μας. Όπως θα έχεις ήδη διαπιστώσει, δεν είναι δεδομένη και ας νιώσουμε ευγνωμοσύνη που είμαστε καλά.

Για να γίνει όμως αυτό και για να ζήσεις πολλά χρόνια, πρέπει να ακολουθείς τους κανόνες των Blue Zones, των περιοχών με τους κατοίκους που έχουν τον υψηλότερο μέσο όρο ζωής. Μερικά χαρακτηριστικά τους είναι η σωματική άσκηση, η απουσία άγχους αλλά και ο σκοπός στη ζωή. Το βασικότερο όλων όμως είναι η σωστή διατροφή. Αυτή που μπαίνει στο ψυγείο σου.

Οι τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από το ψυγείο τους είναι οι πρώτες που σου έρχονται στο μυαλό. Και δεν μιλάμε μόνο για φρέσκες τροφές, αλλά και για εκείνες που μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο.

Φρούτα

Λατρεύουμε τα φρέσκα φρούτα και καλό είναι να εφοδιάζουμε συχνά το ψυγείο μας με αυτά. Αλλά υπάρχει και η περίπτωση των κατεψυγμένων που έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, συνοδεύουν το γιαούρτι και τα smoothie μας και συνεχίζουν να έχουν μπόλικες φυτικές ίνες και όλα τα συστατικά που χρειάζεται το ανοσοποιητικό. Δώσε προτεραιότητα στα μούρα, τον ανανά, το μάνγκο και τα ροδάκινα.

Στο ίδιο πνεύμα με τα φρούτα, τα κατεψυγμένα λαχανικά αντέχουν περισσότερο διάστημα, εκτός αν καταναλώνεις αμέσως τα φρέσκα λαχανικά σου. Κουνουπίδι, μπρόκολο, σπαράγγια, φασολάκια, κολοκύθι και άλλα.

Ψωμί

Επίλεξε ψωμί ολικής και αποθήκευσέ το ειδικές σακούλες τροφίμων. Κάθε φορά που θέλεις να απλώσεις κάπου το αβοκάντο σου, απόψυξε μία φέτα.

Ξηροί καρποί (ναι, στο ψυγείο)

Σε περίπτωση που δεν το γνώριζες, οι ξηροί καρποί διαρκούν πολύ περισσότερο στο ψυγείο ή την κατάψυξη από ό,τι στα ράφια. Ο βασικότερος λόγος είναι ότι έτσι διατηρούνται καλύτερα τα έλαιά τους. Να τρως δύο χούφτες την ημέρα για να μην πάθεις εγκεφαλικό, καρδιακή προσβολή και άλλες νόσους.

Τροφές ολικής άλεσης

Βάλε στο ψυγείο όλες τις τροφές, ακόμα και τη βρώμη, την κινόα ή το καστανό ρύζι. Υπάρχουν φυσικά και τα έτοιμα πακέτα αλλά μπορείς να διατηρήσεις εκεί. Μετά ξανά κατάψυξη και δεν χρειάζεται να πετάς πράγματα επειδή σαπίζουν στο ντουλάπι σου.

ladylike.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250