Ξεκινάει ο αντιγριπικός εμβολιασμός, ανακοινώσεις στο Υπουργείο Υγείας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 21:52

Ξεκινάει ο αντιγριπικός εμβολιασμός, ανακοινώσεις στο Υπουργείο Υγείας

eurokinissi

Μετά τις διευκρινίσεις της προέδρου της Επιτροπής Εμβολιασμών, σε ό,τι αφορά την ανάγκη διενέργειας τεστ για τον κορονοϊό προκειμένου να γινει εμβόλιο γρίπης, ο Υπουργός Υγείας και η Μ. Θεοδωρίδου θα προχωρήσουν σε ανακοινώσεις ενόψει της έναρξης του αντιγριπικού εμβολιασμού.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, θα προβούν αύριο, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Υγείας, σε ανακοινώσεις για τον αντιγριπικό εμβολιασμό που ξεκινά στη χώρα μας, όπως κάθε χρόνο, στα μέσα Οκτωβρίου.

Παρέμβαση θα κάνουν επίσης, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η επικεφαλής του Γραφείου του Π.Ο.Υ. στην Αθήνα Marianna Trias, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, o Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς, η Καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου και η Καθηγήτρια Μαρία Τσολιά.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου πρόσφατα διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα ακούστηκαν για την υποχρεωτική διενέργεια τεστ κορονοϊού και επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος, από όσους προσέλθουν σε φαρμακεια για να εμβολιαστούν κατά της γρίπης.

«Με αφορμή δηλώσεις που έγιναν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σχετικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό και τη διενέργεια του τεστ κατά του κορονοϊού Sars-CoV-2, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν απαιτείται έλεγχος για Covid-19 πριν τον αντιγριπικό εμβολιασμό, σύμφωνα και με τις συστάσεις Διεθνών Οργανισμών και Επιστημονικών Φορέων», ανέφερε.

Διαβάστε εδώ οδηγίες για το αντιγριπικό εμβόλιο, πότε ξεκινάει η συνταγογράφηση.

dikaiologitika.gr


Ετικέτες: