Τι να "τσιμπήσεις" γα να κοιμηθείς σαν… πουλάκι;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 19:30

Τι να "τσιμπήσεις" γα να κοιμηθείς σαν… πουλάκι;

Έχεις πρόβλημα με τον ύπνο; Αν έχεις κουραστεί να μετράς πρόβατα κοιτάζοντας το ταβάνι μέχρι να καταφέρεις να κοιμηθείς, η λύση μπορεί να σου φανεί το ίδιο απλή όσο είναι ένα σνακ μετά το δείπνο.

Οι πιο άμεσοι κίνδυνοι που σχετίζονται με την διαταραχή ύπνου αφορούν την έλλειψη αντανακλαστικών την ώρα της οδήγησης, την κούραση και την αδυναμία να ανταποκριθεί κανείς στις καθημερινές του υποχρεώσεις. Επίσης άτομα που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα για μεγάλο διάστημα, υποφέρουν συχνά από κατάθλιψη, κακή διάθεση, έχουν θέματα μνήμης ή παραπανίσια κιλά.

Τα οφέλη από τον επαρκή ύπνο είναι αρκετά – χαμηλότερα επίπεδα στρες, προσοχής στις λεπτομέρειες, φυσιολογικό βάρος, ευχάριστη διάθεση, χαμηλότερος κίνδυνος για εμφάνιση διαβήτη, υψηλή παραγωγικότητα και λιγότερα καρδιακά προβλήματα.

Δυστυχώς οι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα του ύπνου είναι αμέτρητοι, από το άγχος που αντιμετωπίζεις κάποιος μέχρι την ανάγκη να εξοικονομήσεις ώρες μέσα στην ημέρα ώστε να ανταποκριθείς στις υποχρεώσεις σου.

Προτίμησε τα ελαφριά σνακ και απέφυγε το φαγητό λίγο πριν πέσεις στο κρεβάτι. Δώσε στο σώμα σου μια ώρα ώστε να επεξεργαστεί την τροφή που κατανάλωσες και να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για έναν σωστό ύπνο.

Κάποιες τροφές περιέχουν φυσικές ουσίες που βοηθούν στον ύπνο. Δοκίμασε τα παρακάτω τρόφιμα και ροφήματα και φρούτα πριν καταφύγεις σε χάπια και διάφορα σκευάσματα.

Ρύζι, Ψάρια, Κεράσια, Μπανάνες, Χούμους, Γιαούρτι, Γάλα, Γκρέιπφρουτ, Καρπούζι, Ενισχυμένα δημητριακά, Γλυκοπατάτες, Γαλοπούλα, Φυτικό τσάι, Φράουλες, Ανανάς, Φακές, Αμύγδαλα, Μαρούλι, Μέλι.

itrofi.gr