Τα 5 υλικά που συνήθως δεν βάζεις στις σαλάτες (αλλά είναι τα πιο θρεπτικά)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 14:01

Τα 5 υλικά που συνήθως δεν βάζεις στις σαλάτες (αλλά είναι τα πιο θρεπτικά)

Υπάρχει καλύτερη καλοκαιρινή διατροφική επιλογή από μία σαλάτα;

Εύκολη, δροσερή αλλά και χορταστική. Και επειδή βαρέθηκες να τρως μόνο χωριάτικη ή την κλασική μαρουλοσαλάτα, οι επιλογές είναι πολλές αρκεί να μην βαριέσαι.

Βασικά, και να βαριέσαι, εμείς είμαστε εδώ για να σου θυμίσουμε την ύπαρξη των βασικών υλικών που μπαίνουν άνετα στις σαλάτες αλλά εσύ ίσως σνομπάρεις. Μόλις μάθεις τη διατροφική τους αξία αλλά και πόση νοστιμιά δίνουν, θα τρέξεις να φτιάξεις μία αμέσως.

Ελιές

Το σύμβολο της Μεσογείου βρίσκεται σε βάζα, σε σακούλες και τενεκέδες. Μικρές, πεντανόστιμες, και τρώγονται ακόμα και σκέτες. Κάνε μία σαλάτα με ελιές και κινόα.

Ρεβίθια

Ξέχνα τα κλασικά ρεβίθια της γιαγιάς που μάλλον δεν σου αρέσουν και πολύ. Μπορείς να τα ψήσεις για λίγο στον φούρνο αφού τα πασπαλίσεις με κύμινο, τσίλι και κόλιανδρο.  Γενικώς μπορείς να τα φτιάξεις όπως θέλεις, αρκεί να θυμάσαι ότι είναι σημαντική πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών.

Σπιτικά κρουτόν

Σέταρε τα ρεβίθια που λέγαμε με σπιτικά κρουτόν που γίνονται από απλό ψωμί και πρόσθεσε χαλούμι ή κατσικίσιο τυρί. Μία σαλάτα που σου δίνει πρωτεΐνη, υδατάνθρακα, φυτικές ίνες, σε χορταίνει και δεν έχει πολλές θερμίδες. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Φρέσκο πιπέρι

Είναι οξύμωρο αν σκεφτείς ότι δεν λείπει ποτέ από τη μαγειρική σου. Όταν μιλάμε όμως για σαλάτες, το πιθανότερο είναι ξεχνάς εντελώς την ύπαρξή του.  Κάνει τη συνολική γεύση πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Το βασικότερο όμως είναι ότι είναι γεμάτο με σίδηρο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες και πολλά ακόμα απαραίτητα συστατικά για τον οργανισμό σου.

Κουρκουμάς

Αν είναι να βάλεις μπαχαρικά στη σαλάτα (που θα βάλεις), ο κουρκουμάς είναι το ισχυρό αντιφλεγμονώδες. Είναι επίσης το ιδανικό συνοδευτικό των ψητών λαχανικών στον φούρνο. Με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και το πιπεράκι που λέγαμε. Θα με θυμηθείς.

ladylike.gr




00 inkefalonia general ad 300X250