Κεράσια: Τα οφέλη τους που θα σε πείσουν να τα τρως συνέχεια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 10:30

Κεράσια: Τα οφέλη τους που θα σε πείσουν να τα τρως συνέχεια

Unsplash

Tα κεράσια παίρνουν το βραβείο καλύτερου χρώματος.

Κανένα άλλο φρούτο δεν έχει αυτό το βαθύ κόκκινο χρώμα που γυαλίζει και σε τραβάει σαν μαγνήτης. Δεν είναι τυχαίο που είναι print σε καλοκαιρινά ρούχα, σε wallpapers στους τοίχους και γενικώς όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, ένα κεράσι θα το βρεις. Πετροκέρασο θα είναι.

Ένα φλιτζάνι (ή 21 κεράσια αν προτιμάς) έχει λιγότερες από 100 θερμίδες και το 15% των καθημερινών αναγκών σε βιταμίνη C. Υπάρχουν όμως κι άλλοι σημαντικοί λόγοι για να τρως κεράσια, τώρα που είναι και η εποχή τους.

Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά

Έχουν τόσες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που είναι ιεροσυλία να μην τα τρως. Επιβραδύνουν το γήρας και προλαμβάνουν ασθένειες, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και η νόσος Αλτσχάιμερ.

Κοιμάσαι καλύτερα

Τα κεράσια είναι από τις λίγες διατροφικές πηγές μελατονίνης, που είναι η ορμόνη που ελέγχει τις φάσεις του ύπνου. Μία έρευνα που έγινε σε άντρες και γυναίκες που έπασχαν από αϋπνίες, απεδείχθη ότι εκείνοι που έπιναν χυμό κεράσι 1-2 ώρες πριν τον ύπνο, κοιμούνταν 1 ώρα και 24 λεπτά παραπάνω.

Τα κεράσια ανακουφίζουν την αρθρίτιδα

Αμέτρητες έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση κερασιών ανακουφίζει τους πάσχοντες από οστεοαρθρίτιδα. Μειώνουν αισθητά τους πόνους στους συνδέσμους.

Μειώνουν τον πόνο μετά τη γυμναστική

Η μυική ξηρότητα μετά τη γυμναστική μπορεί να γίνει πολύ έντονη. Ο χυμός από κεράσια είναι αρκετά δημοφιλής στους αθλητές γιατί βοηθά στη μυική επανόρθωση.

Περιορίζουν τη χοληστερίνη

Αν πρέπει να μειώσεις την κακή χοληστερίνη, φάε κεράσια. Για κάθε μείωση του 1%, μειώνεται και ο κίνδυνος για καρδιακή νόσο κατά 2%.

Αξιοποίησε τα κεράσια στο έπακρον

Εννοείται ότι τα απολαμβάνεις σε ένα μπολ ή κάνοντας έναν φυσικό χυμό. Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι να τα ενσωματώσεις στη διατροφή σου. Τρίψε κεράσια σε σαλάτες ή ψητά λαχανικά. Πρόσθεσέ τα στο πρωινό με βρώμη ή συνδύασέ τα με λίγη μαύρη σοκολάτα.

ladylike.gr




00 inkefalonia general ad 300X250