Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε σεντόνια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 17:29

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε σεντόνια

Πόσο σημαντική είναι η καθαριότητά τους

 Τα λευκά είδη του σπιτιού, όπως είναι τα σεντόνια και οι πετσέτες είναι από αυτά τα αντικείμενα που πρέπει να πλένονται τακτικά, ώστε να μην συγκεντρώνουν μικροοργανισμούς αλλά και παθογόνα μικρόβια.

Ιδιαίτερα στα σεντόνια αναπτύσσονται μύκητες και βακτήρια και εγκαθίστανται αλλεργιογόνα (όπως γύρη και σκόνη) και γι' αυτό χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή στην καθαριότητα.

Επίσης, στα σεντόνια απορρίπτονται νεκρά κύτταρα του δέρματος αλλά και έλαια ή υπολείμματα από καλλυντικά προσώπου και σώματος. Το καλοκαίρι, στη λίστα έρχεται να προστεθεί και ο ιδρώτας που απελευθερώνει το σώμα.

Τα παραπάνω μπορεί να οδηγήσουν σε ήπιες ενοχλήσεις, όπως ο βήχας, σε κρίσεις αλλεργίας ή ακόμη και σε λοιμώξεις αν παραμείνουν πολλές παραπάνω μέρες άπλυτα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, καλό είναι να ανανεώνετε τα σεντόνια σας μία φορά την εβδομάδα και σε κάθε περίπτωση να μην τα αφήνετε για περισσότερο από 15 μέρες, καθώς τα περισσότερα από τα αλλεργιογόνα και μικρόβια που αναφέρθηκαν, συσσωρεύονται στο κρεβάτι σε αυτό το χρονικό διάστημα.

πηγή: newsbeast.gr