Γιατί οι παντρεμένοι κάνουν σεξ, 10 φορές το... χρόνο;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2012 00:25

Γιατί οι παντρεμένοι κάνουν σεξ, 10 φορές το... χρόνο;

Και ξαφνικά το ζευγάρι όπως κάθεται μπροστά στην τηλεόραση και χαζεύει το αγαπημένο του πρόγραμμα, κοιτάζει τα παιδιά, που παίζουν στα πόδια τους και αναρωτιέται πότε ήταν η τελευταία φορά που έκαναν σεξ μεταξύ τους. Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα, πιθανόν να μην θυμούνται καν. Τότε συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται σε έναν γάμο, δίχως σεξ...

Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα που απασχολεί πολλά, τα περισσότερα ζευγάρια ίσως, και το οποίο δυστυχώς αντιμετωπίζεται με μια γνωστή μέθοδο: "τη μέθοδο του ρίχνουμε τη σκόνη κάτω από το χαλάκι για να μην φαίνεται", παρόλα αυτά η σκόνη υπάρχει.

Και ενώ η έλλειψη σεξ ενοχλεί τόσο τον άνδρα, όσο και τη γυναίκα, στις περισσότερες περιπτώσεις κανένας από τους 2 δεν ξεκινάει πρώτος μια κουβέντα. Αποτέλεσμα αυτού είναι η ανυπαρξία σεξουαλικής δραστηριότητας να προκαλεί τεράστια φθορά.

Πρώτες σηκώνουν "λευκή σημαία" και παραιτούνται οι γυναίκες. Στη συνέχεια οι άνδρες οι οποίοι (σύμφωνα με έρευνες) συνεχίζουν να έχουν ερωτική διάθεση αλλά δεν βρίσκουν καμία ανταπόκριση.

Υπάρχουν μάλιστα και πολλά ζευγάρια που αποδέχονται αυτή την κατάσταση ως τελεσίδικη και δεν κάνουν καμία προσπάθεια να την αλλάξουν . Την ίδια στιγμή υποκριτικά δηλώνουν ευτυχισμένοι με την αμοιβαία κατανόηση ή την αλληλεγγύη στο μεγάλωμα των παιδιών και κατατάσσουν το σεξ σε πολύ χαμηλές θέσεις στις προτεραιότητές τους.

Σύμφωνα με το περιοδικό Newsweek, οι ψυχολόγοι εκτιμούν ότι το 15 με 20% από τα παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά κάνει σεξ μόνο δέκα φορές το χρόνο! Την ίδια στιγμή ένα άλλο περιοδικό το Psychology Today αναφέρει ότι, μόνο στις ΗΠΑ, το ένα τρίτο των γυναικών και το ένα πέμπτο των ανδρών πάσχουν από μόνιμη έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος, δεν έχουν καθόλου σεξουαλικές σκέψεις και αυτή η κατάσταση θεωρείται ως ψυχογενής πάθηση.

Οι ψυχολόγοι είναι κατηγορηματικοί: Ένας γάμος ή μία συμβίωση χρειάζεται το σεξ, ώστε και οι σύντροφοι να είναι ευτυχισμένοι αλλά και καλά στην υγεία τους! Όλο και περισσότερες επιστημονικές έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι το σεξ έχει ευεργετικές ιδιότητες, τόσο σε σωματικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, ανάμεσα στο παντρεμένο ζευγάρι. Το σεξ, αναζωογονεί, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει το άγχος, και απελευθερώνει απαραίτητες ορμόνες για τη σωστή ισορροπία του οργανισμού μας.

Πηγή: iatropedia.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ