Conde Naste Traveller: Nησί του Ιονίου στα τοπ 25 μέρη στον κόσμο για διακοπές το Σεπτέμβριο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019 13:02

Conde Naste Traveller: Nησί του Ιονίου στα τοπ 25 μέρη στον κόσμο για διακοπές το Σεπτέμβριο

Οι ηλιόλουστες ημέρες του καλοκαιριού τελειώνουν σιγά σιγά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ολοκληρώνονται και οι διακοπές, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν τον Σεπτέμβριο για να πάρουν άδεια. Το Conde Nast Traveller απευθύνεται σε αυτούς και τους προτείνει τους καλύτερους προορισμούς.

Σε μια λίστα 25 σημεία του πλανήτη, το Conde Naste Traveller, που είχε συμπεριλάβει τη Σίφνο και τη Φολέγανδρο στα καλύτερα ταξίδια του 2019, τώρα αποθεώνει τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, υποστηρίζοντας πως ενδείκνυται για νέες αρχές και περιπέτειες. Τι θα λέγατε για την ανθισμένη Νότια Αμερική με τα event κουζίνας και Τέχνης ή για λίγη παραπάνω βιταμίνη D σε κάποια παραλία της Ευρώπης, εκεί που ο υδράργυρος είναι ακόμα στα ύψη.

Κέρκυρα και Σαντορίνη, οι επιλογές του Conde Naste Traveller

Από του ιδανικούς προορισμούς του Conde Naste Traveller για τον Σεπτέμβριο δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα. Το κορυφαίο περιοδικό ξεχώρισε την Κέρκυρα και τη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με το Conde Naste Traveller, η ιδανική στιγμή για να επισκεφτούν οι ταξιδιώτες την Ελλάδα είναι ο Απρίλιος, Μάιος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος. Ωστόσο, προτείνει να ταξιδέψουν στο Ιόνιο τον Σεπτέμβριο, καθώς την άνοιξη τα νερά είναι πιο κρύα.

Η παραλία της ΠαλαιοκαστρίτσαςΠαλαιοκαστρίτσα / Φωτογραφία: Shutterstock

«Πετάμε τον Σεπτέμβριο στην Κέρκυρα, όταν το πρωινό κολύμπι είναι ζεστό και μια ευχάριστη υπόθεση, όταν οι λόγοι είναι ακόμα πράσινοι για απογευματινές στιγμές κάτω από βελανιδιές και ελιές», σημειώνει.

Πανοραμική φωτογραφία της πόλης της ΚέρκυραςΗ πόλη της Κέρκυρας / Φωτογραφία: Shutterstock

Το περιοδικό αγαπά τον ίδιο μήνα και τη Σαντορίνη, στην οποία έχει βρει και δύο από τα καλύτερα ξενοδοχείο της χώρας. Το κυκλαδίτικο νησί ξεχωρίζει διότι η θάλασσα είναι ζεστή και τα βράδια δροσερά για βόλτες.

Ηλιοβασίλεμα στη ΣαντορίνηΗλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη / Φωτογραφία: Shutterstock

Τον Σεπτέμβριο, τα ηλιοβασιλέματα χρωματίζουν χρυσή την Οία και το βαθύ μπλε της Καλντέρας μοιάζει ατελείωτο.

Η παραλία Καμάρι στη Σαντορίνη Παραλία Καμάρι, Σαντορίνη / Φωτογραφία: Shutterstock