Ξεκινά η αεροπορική σύνδεση Κεφαλονιάς - Μαδρίτης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 12:55

Ξεκινά η αεροπορική σύνδεση Κεφαλονιάς - Μαδρίτης

Ξεκινά από την ερχόμενη τουριστική περίοδο η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Κεφαλονιάς με την Μαδρίτη μέσω της εταιρείας IBERIA EXPRESS.

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται δυο φορές την εβδομάδα,, στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου, ξεκινώντας από τις 2 Ιουλίου , κάθε Πέμπτη και Κυριακή.

Η αναχώρηση θα πραγματοποιείται από το αεροδρόμιο BARAJAS στις 00.10 το βράδυ, με την εκτιμώμενη ώρα άφιξης να είναι στις 04.30 στην Κεφαλονιά.

Η πτήση θα πραγματοποιείται με αεροσκάφος Airbus 320, 180 θέσεων ενώ ο συνολικός αριθμός των προσφερόμενων θέσεων είναι 3.600

Συνεπώς το αεροδρόμιο μας θα αρχίσει να αποκτά ζωή ακόμη και μεταμεσονύχτια..

Η αυλαία των αφίξεων θα πέσει στις 6 Σεπτεμβρίου.

Μετά την προσθήκη της Κεφαλονιάς, η αεροπορική εταιρεία θα συνδέει την ισπανική πρωτεύουσα με συνολικά 5 ελληνικούς προορισμούς. (Αθήνα, Ηράκλειο, Μύκονος, Σαντορίνη & Κεφαλονιά).

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη καθώς η νέα σύνδεση των δυο προορισμών γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά, με την ισπανική αγορά να χαρακτηρίζεται ως πολύ αξιόλογη από τους τουριστικούς παράγοντες.

Εφόσον όλα κυλίσουν ομαλά, η χρονική διεύρυνση της στο μέλλον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Επιμέλεια : Χρήστος Λαμπράκης


 

*Iberia Express : Πρόκειται για την εταιρεία low cost της Iberia, η οποία ξεκίνησε να πραγματοποιεί δρομολόγια το 2012.

Πραγματοποιεί πτήσεις προς πολλούς εσωτερικούς προορισμούς της Ισπανίας ενώ έχει συνδέσεις με Γαλλία, Κροατία, Δανία, Ολλανδία, Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Διαθέτει στόλο 23 αεροσκαφών τύπου Airbus A320-200 και A321-200 , δυναμικότητας 180 και 220  θέσεων αντίστοιχα.

*Μαδρίτη : Η μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας με πληθυσμό 3,3 εκατομμύρια.

Ο πληθυσμός της Μητροπολιτικής Περιοχής της Μαδρίτης φθάνει τα 6,5 εκατομμύρια, περίπου.




00 inkefalonia general ad 300X250