Αυτό που θέλουν οι τουρίστες! (video)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018 21:48

Αυτό που θέλουν οι τουρίστες! (video)

Εξαιρετική παρουσίαση της έρευνας από το ΤΕΙ για την ικανοποίηση των τουριστών στην Κεφαλονιά 

Πραγματικά όσοι επέλεξαν να βρεθούν στο αμφιθέατρο «Γεράσιμος Αρσένης» του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστολίου  και να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της «Έρευνα ικανοποίησης και τάσεων τουριστών για την Κεφαλονιά για το 2017» μόνο «γεμάτοι» από χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με τον τουρισμό και και αυτό που θέλουν οι τουρίστες που επισκέπτονται την Κεφαλονιά. 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Η άρτια επιστημονικά έρευνα (έγινε από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων) και η πλήρως τεκμηριωμένη παρουσίαση από τον Αγησίλαο Κονιδάρη (Επίκουρο Καθηγητή στο τμήμα Ψηφιακών Μέσων και επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων) αποτελεί ένα χρήσιμο εφόδιο, ένα «υπερ-εργαλείο» που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μπούσουλας για το τι θέλουν οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί της Κεφαλονιάς!

Τα συμπεράσματα που βγήκαν από την παρουσίαση πολλά. Τόσο για το τι αρέσει, όσο και για το τι δεν αρέσει στους επισκέπτες. Μια αναλυτική σκιαγράφηση με advance στατιστικά για το από πού έρχονται (πόλεις, χώρες), ποια αγοραστική δύναμη έχουν, που διαμένουν στην Κεφαλονιά πόσα ξοδεύουν και πως επιλέγουν να έρθουν στο νησί μας.

Πάνω εδώ μπορούμε να πούμε πολλά! Και αν παρακολουθείσετε παρακάτω στο βίντεο που ακολουθεί την παρουσίαση του κ. Κονιδάρη θα καταλάβετε επακριβώς τι συμβαίνει στο νησί μας.

Η αναλυτική παρουσίαση του κ. Κονιδάρη 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ PDF ΑΡΧΕΙΟ

http://agiskonidaris.gr/wp-content/uploads/2018/07/kefalonia_2017_research_konidaris_VF.pdf

 

Η έρευνα λοπόν έλαβε χώρα το καλοκαίρι του 2017, από δείγμα 1338 επισκεπτών που εντοπίστηκαν κυρίως στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς.

Όπως αποδείχθηκε, οι περισσότεροι είχαν ξαναέρθει στο νησί, έμαθαν για την Κεφαλονιά από κάποιο γνωστό ή συγγενή τους (το λεγόμενο Word of Mouth), έχουν υψηλά εισοδήματα και οι περισσότεροι είναι μέσης ηλικίας.

Έφυγαν από το νησί μας σε γενικές γραμμές ικανοποιημένοι, ενώ επεσήμαναν στα τα βασικά προβλήματα την κατάσταση του οδικού δικτύου, αλλά και την ελλιπή σήμανση στους δρόμους της Κεφαλονιάς.

Πάντως έχει ιδιαίτερη σημασία να πούμε ότι οι Εκθέσεις τουρισμού στις οποίες δίνει τόσο μεγάλη βαρύτητα η Δημοτική Αρχή, επηρεάζουν μόλις το 1,1% των υποψήφιων επισκεπτών του νησιού μας.

Στην παρουσίαση το παρών έδωσαν και μίλησαν, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ. Σπύρος Γαλιατσάτους, ο αντιδήμαρχος τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύσης Μινέτος, ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Ανδρέας Ζαπάντης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων Δημήτρης Ατσάρος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αλέξανδρος Παντελειός , καθώς και ο τέως πρόεδρος του ΤΕΕ Σταύρος Τραυλός. Μια πολύ ευχάριστη παρουσία στην εκδήλωση ήταν και αυτή του Διευθυντή Eταιρικών Σχέσεων της Google, Διονύση Κολοκοτσά.

Ήταν αναμφίβολα μία εξαιρετικά χρήσιμη εκδήλωση για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και κρίμα γιατί το αμφιθέατρο του ΤΕΙ δεν γέμισε από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται και βιοπορίζονται στον τουρισμό.

DSC 0284DSC 0286DSC 0288DSC 0289DSC 0290DSC 0300DSC 0302DSC 0304DSC 0305DSC 0307DSC 0311DSC 0314DSC 0315DSC 0316DSC 0319DSC 0320DSC 0321DSC 0322DSC 0324DSC 0328