Πρόταση της easyjet να επιμηκύνει την Ελληνική τουριστική σαιζόν

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015 13:40

Πρόταση της easyjet να επιμηκύνει την Ελληνική τουριστική σαιζόν

Μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες του κόσμου η EasyJet, βρίσκεται σε συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση και ειδικά με τους κυβερνητικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας, με στόχο την επέκταση περίοδο των διακοπών της χώρας μας, αφού οι τρομοκρατικές επιθέσεις του τρέχοντος έτους στην Τυνησία παρακινεί τους εκατομύρια ταξιδιώτες να στραφούν μακριά από τις διακοπές στη Βόρεια Αφρική.

Σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε στην Αγγλία η περιφερειακή διευθύντρια Sophie Dekkers, η EasyJet για να πετύχει την πρότασή της και να φέρει κόσμο στην Ελλάδα τόσο τον Μάρτιο όσο και τον Οκτώβριο – Νοέμβριο, βάζει ως όρους και ζητάει, ανοιχτά εστιατόρια και ξενοδοχεία που σήμερα παραμένουν ανοιχτά από Μάιο έως Σεπτέμβριο.

Sophie Dekkers

Sophie Dekkers

Αρχικά η εταιρία ζητάει παρατάσεις μέχρι τον Οκτώβριο, αρχής γενομένης από το 2016.
Οι Ευρωπαίοι τουρίστες δεν επιλέγουν πλέον τα βόρεια θέρετρα της Μεσογείου, μετά από το συμβάν κατά το οποίο ένας ισλαμιστής, σκότωσε 38 ανθρώπους στην Τυνησία τον περασμένο Ιούνιο. Η Ελλάδα μπορεί να έχει ωριμάσει και να επεκτείνει το χρονοδιάγραμμα, κάνοντας διάφορες κινήσεις όπως να μην στερεί δυνατότητα ενοικίου από τους ιδιοκτήτες δεύτερης κατοικίας κάτι που γίνεται ήδη στην Πορτογαλία και την Ισπανία, καθιστώντας ζωτικής σημασίας την καλύτερη τουριστική υποδομή.
«Δεν μπορούν να πετάξουν οι άνθρωποι εκεί, αν δεν υπάρχουν ξενοδοχεία ή εστιατόρια ανοιχτά, αλλά δεν πρόκειται να ξεκινήσει η πρότασή μας εάν δεν υπάρχει λύση. Δεν θα φέρουμε τους ανθρώπους μέσα, κάτι σαν την λογική με την κότα και το αυγό», δήλωσε η Dekkers στη βάση της EasyJet στο Λούτον της Αγγλίας.

«Πιο προσεκτικοί»
Η EastJet σταμάτησε τις πτήσεις κκαι προς το Μοναστήρι, το μόνο προορισμό που είχε προς την Τυνησία, μετά τους πυροβολισμούς στην πόλη – θέρετρο Sousse, η οποία ήρθε μήνες μετά την επίθεση στο Μπάρντο στο Εθνικό Μουσείο που άφησε πίσω περισσότερους από 20 νεκρούς. Οι πτήσεις και τα ταξίδια προς άλλες χώρες της περιοχής, ανακάμπτουν με αργούς ρυθμούς.
«Υπάρχει πολύ περισσότερη αναταραχή σε μέρη όπως η Αίγυπτος και γενικά η Βόρεια Αφρική από ότι βλέπουμε», δήλωσε ο Dekkers. «Εκεί που πιθανότατα θα συσσωρεύονται κόσμος και θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα, αυτή τη στιγμή θέλουμε να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί, διότι και ο καταναλωτής είναι πιο προσεκτικός.»
Οι συζητήσεις της EasyJet με το ελληνική κυβέρνηση και τους παράγοντες του Τουρισμού είχε επίσης ως στόχο, να αποφευχθεί η επανάληψη των ελλείψεων σε κρεβάτια που δημιουργήθηκε στις Καναρίους Νήσους το 2014. Το γεγονός συνέβη όταν πολλές αεροπορικές εταιρείες μετατόπισαν την παραγωγική ικανότητά τους εκεί, μετά τις πρώτες επιθέσεις εναντίον τουριστών στην Αίγυπτο εδώ και οκτώ χρόνια.
Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα προσλάβει 1.140 πιλότους και πληρώματα καμπίνας, κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών και παράλληλα ακόμη 14 Airbus Group SE A320 τα οποία θα ενταχθούν στον στόλο, εφοδιασμένα με διάταξη που προσθέτει έξι περισσότερα καθίσματα σε σύνολο 186.
Τα σχέδια επέκτασης, γενικά επικεντρώθηκαν στη «συμπλήρωση» με νέες συχνότητες και προσθήκη πτήσεων σε υφιστάμενους προορισμούς, αντί να ανοιχτούν εντελώς νέες διαδρομές και προορισμοί, είπε ο Dekkers.
Ο φορέας, περιορίζει πτήσεις έξι ωρών για να αποφευχθούν οι ενδιάμεσες στάσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι περιοχές που θα ωφεληθούν είναι η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Ολλανδία και η Ισλανδία.

Easyjet interior

Η Ζάκυνθος και το Ιόνιο
Το Ιόνιο και ειδικά η Ζάκυνθος, λόγω γεωγραφικής θέσης, μπορούν να κερδίσουν πολλά από την πρόταση – προοπτική της πολυεθνικής αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους. Η easy jet πετάει στο Ιόνιο και στη Ζάκυνθο και αυτή τη στιγμή, η πρόκληση βρίσκεται μπροστά μας. Είθε, τόσο η πολιτική ηγεσία, όσο η περιφερειακή και οι τοπικές αρχές, αλλά πολύ περισσότερο οι οργανωμένες ενώσεις και οι σοβαροί σύλλογοι των επαγγελματιών του τουρισμού, να αδράξουν την ευκαιρία, να τρέξουν, να συνομιλήσουν, να συμφωνήσουν, να επικοινωνήσουν με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε το Ιόνιο να είναι η πρώτη επιλογή της easy jet για την επιμήκυνση του 2016 και ένθεν.
Το Ιόνιο έχει τα συγκριτικότερα πλεονεκτήματα ολόκληρης της Μεσογειακής λεκάνης, λόγω της μεγάλης γεωγραφικής απόστασης από τα παράλια της Αφρικής και της Ασίας, της συνοριακής γειτνίασης με την Ιταλία (Ευρωπαϊκό κράτος), του καταπληκτικού κλίματος, της ηπιότερης και φιλικότερης φυσικής ομορφιάς, του δυτικότροπου πολιτισμού του και της φιλικότητας των ανθρώπων του προς τον ξένο επισκέπτη (φιλοξενία).
Μια τέτοια εξέλιξη, μέσα στην κρίση, θα δημιουργήσει νέες ισχυρές βάσεις για “φυγή προς τα εμπρός”, αρκεί να υπάρξει άμεση ανταπόκριση, οργανωτική διάθεση και επαγγελμετική συμπεριφορά.
Η εφημερίδα μας, με την αποκλειστική αυτή πληροφορία την οποία μετάδωσε ο bloomberg εκτιμά ότι χτίζει τη γέφυρα επικοινωνίας σε ότι αφορά στη αναγκαία άμεση ανταπόκριση προς τις διαθέσεις της easy jet.

Easyjet greece

ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 




00 inkefalonia general ad 300X250