Συνεργασία Δήμου Κεφαλονιάς με το Vietnam

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015 14:31

Συνεργασία Δήμου Κεφαλονιάς με το Vietnam

Το Μ.Σάββατο 11 Απριλίου 2015 το πρωί, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο την Πρέσβειρα του Vietnam στην Ελλάδα κ.Tran Thi Ha Phuong και τον Εμπορικό Ακόλουθο της Πρεσβείας κ.Pham Huu Duc.

Τη Διπλωματική Αντιπροσωπεία συνόδευε ο Σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής σε θέματα συνεργασίας με Ασιατικές Χώρες κ.Danny Giakoumatos.

Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη και εντάσσεται στα πλαίσια διεύρυνσης των συνεργασιών του Δήμου με Χώρες της Ανατολής, με στόχο τη σύναψη συνεργασιών σε Πολιτιστικό, Τουριστικό, Εμπορικό και Επιχειρηματικό επίπεδο.

Η συνεργασία της Κεφαλονιάς με το Vietnam έχει ήδη ξεκινήσει από το 2013 και η επίσκεψη της κ.Πρέσβειρας είναι η δεύτερη επίσημη επίσκεψη στο Νησί Ανώτατων Διπλωματικών Αξιωματούχων από το Vietnam.

Στη Σύσκεψη που ακολούθησε συμμετείχε ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος και τίμησαν με την παρουσία τους ο τ.Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Νίκος Ανουσάκης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Λειβαθούς κ.Ηλίας Κουρκουμέλης.
Επίσης ορίσθηκαν συναντήσεις εργασίας με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ.Γεράσιμο Τιμοθεάτο και με το Μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου κ.Σπύρο Κατσούρη.

Για τη συνάντηση ενημερώθηκε και ο Α/Περιφερειάρχης Τουρισμού κ.Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος απέστειλε χαιρετισμό και τόνισε τη μεγάλη σημασία της επίσκεψης.

Το ταξίδι στην Κεφαλονιά της κ.Πρέσβειρας αποτελεί την πρώτη ταξιδιωτική επιλογή της στο νέο της Αξίωμα και στα πλαίσια των εορτασμών 40 ετών διπλωματικής συνεργασίας Ελλάδος με Vietnam, που θα γίνουν το Σεπτέμβριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εντάσσεται επισήμως και η Κεφαλονιά.

Το πρόγραμμα πολιτιστικών Εκδηλώσεων Κεφαλονιάς – Vietnam θα επιμεληθεί ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ.Άγγελος Κωνσταντάκης.
Ο κ.Δήμαρχος προσέφερε συμβολικά την Τιμητική Πλακέτα του Δήμου στην κ.Πρέσβειρα, η οποία ευχαριστώντας για την εγκάρδια και φιλόξενη υποδοχή προσκάλεσε τον κ.Παρίση στο Vietnam και ανταπέδωσε με αναμνηστικά Δώρα από τη Χώρα της.

Τέλος, ο κ.Δήμαρχος σε ένδειξη τιμής για την επίσκεψη προσκάλεσε επισήμως την κ.Πρέσβειρα να συμμετάσχει στους εορτασμούς του Δήμου για το Άγιο Πάσχα.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250