Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τον αγροτουρισμό

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 05 Απριλίου 2015 20:21

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τον αγροτουρισμό

Ημερίδα για τον τουρισμό υπαίθρου – αγροτουρισμό, διοργάνωσε σήμερα το πρωί στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς η Ένωση Αγροτουρισμού Ιονίου.

Το θέμα συγκέντρωσε πολλούς επαγγελματίες που έχουν οργανωμένη τουριστική δραστηριότητα, η οποία υπάγεται στην κατηγορία

Αγροτουριστικά καταλύματα δυναμικότητος έως 40 κλινών, Επισκέψιμα αγροκτήματα, Παραδοσιακά εστιατόρια ,ταβέρνες ,καφενεία , Εργαστήρια παραγωγής , έκθεσης ,και πώλησης παραδοσιακών τοπικών προιόντων, Μικρές επισκέψιμες παραγωγικές μονάδες όπως οινοποιεία , ελαιοτριβεία , τυροκομεία κ.α.,  Επισκέψιμα βιομηχανικά μνημεία στην ύπαιθρο , μουσεία κ.λ.π.,  Περιηγήσεις ή και υπαίθριες δραστηριότητες για ιππασία ,πεζοπορία ,σεμινάρια γαστρονομίας , καταδύσεις , ψάρεμα ,καγιάκ κ.α.

Στην ημερίδα δόθηκαν τα κριτήρια αξιολόγησης για να μπορούν οι επαγγελματίες να συμμορφωθούν με το προς ψήφιση νομοσχέδιο και να συμμετάσχουν σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Παράλληλα, ενημερώθηκαν και για το πώς θα εκπροσωπηθούν οι επιχειρήσεις στο εξωτερικό μέσω φορέα που έχει ιδρύσει ο ΣΕΑΓΕ.

Το παρών στην ημερίδα έδωσε ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και νυν θεματικός αντιπεριφερειάρχης για τον τουρισμό Σπύρος Γαλιατσάτος, αλλά και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος.

2015 04 05 12.44.50




00 inkefalonia general ad 300X250