Γιώργος Γεροντάκης: ''Αυξητικές οι τάσεις για την Κεφαλονιά στην τουριστική σεζόν που μόλις ξεκίνησε'' (Inkefalonia 89,2)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 17:44

Γιώργος Γεροντάκης: ''Αυξητικές οι τάσεις για την Κεφαλονιά στην τουριστική σεζόν που μόλις ξεκίνησε'' (Inkefalonia 89,2)

Συνέντευξη στον Inkefalonia 89,2 

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους Δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο supervisor της Skyserv και της Swissport στην Κεφαλονιά και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αργοστολίου  Γιώργος Γεροντάκης, για την έναρξη των τουριστικών πτήσεων εξωτερικού 1η Απριλίου, την πορεία των αφίξεων κατά την διάρκεια του Απριλίου την πολιτική των αεροπορικών εταιρειών και τους οιωνούς για την τουριστική σεζόν του 2024.

«Η EasyJet ξεκίνησε 1η Απριλίου, είχε μεγάλη πληρότητα, 164 επιβάτες και συνεχίζει Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή, με πτήσεις από το Λονδίνο από το Γκάτγουικ (Gatwick). Στις 6 Απριλίου ξεκινάει και το αεροδρόμιο του Ορλί (Orly) από Γαλλία με την Transavia και θα συνεχίσει με πτήσεις κάθε Σάββατο μέσω Ακτίου. Η Transavia μείωσε τις πτήσεις, αλλά αυτό που μετράει είναι ότι έχουμε μια ανοιχτή γραμμή με το Παρίσι. Γενικά οι εταιρείες που εξυπηρετούμε ως Skyserv και  Swissport στην Κεφαλονιά, έχουν συρρικνώσει ορισμένες πτήσεις από ορισμένες πόλεις που είδαν ότι δεν είχαν μεγάλη ζήτηση. Από κει και πέρα απ ότι βλέπουμε τώρα με την ροή των κρατήσεων , σε άτομα , θα κυμανθούμε περίπου στα περσινά επίπεδα. Οι δυο μεγάλοι tour operator που φέρνουν τον κόσμο από την Αγγλία και που εκεί βασιζόμαστε, έχουν αυξητικές τάσεις γι αυτή την χρονιά και η TUI είναι μία από αυτές και αυτό σημαίνει ότι θα πιάσουμε τα περσινά νούμερα και ίσως παραπάνω και η περσινή χρονιά, ήταν μια καλή χρονιά. Στις 19 Απριλίου ανοίγει και η Ολλανδία από το Άμστερνταμ με την Transavia και από αρχές Μαίου ξεκινούν οι μεγάλοι tour operator οπότε θα διευρυνθεί η κίνηση».

Ο κ Γεροντάκης διευκρίνισε ότι οι πτήσεις του Απριλίου από Αγγλία δεν είναι πτήσεις ναυλωμένες , ο κύριος όγκος είναι ελεύθερες θέσεις για κρατήσεις και το ίδιο ισχύει και με τις πτήσεις από Παρίσι με την Transavia.

Για την επέκταση της τουριστικής περιόδου ανέφερε: «Η EasyJet holidays είχε ζητήσει να δούμε αν θα γίνει επέκταση της τουριστικής σεζόν και να θα μείνει ένα αριθμός καταλυμάτων ανοιχτός για να μπορέσει να καλύψει την ζήτηση και εγώ βλέπω ότι θα πάει μέχρι τις 3 Νοεμβρίου».

Όσον αφορά την κάλυψη του προσωπικού Skyserv και  Swissport , ενημέρωσε ότι το πρόβλημα έχει απαλυνθεί με την πρόσληψη αλλοδαπών εργαζόμενων.

Για την προβολή της Κεφαλονιάς στην Γαλλική αγορά, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν μεγάλα διαθέσιμα ποσά από την Κεφαλονιά για την Κεφαλονιά για την ανάλογη διαφήμιση και ότι η σύμπραξη Τουρισμού Κεφαλονιάς με την συμμετοχή όλων των Δήμων, τοπικών φορέων της Marketing Greece, ΕΟΤ, AEGEAN και Fraport Greece θα συμβάλλει τα μέγιστα σ αυτό τον τομέα. Τόνισε δε, ότι το πρόβλημα της Κεφαλονιάς είναι η έλλειψη κλινών ούτως ώστε να επενδύσουν νέοι tour operator από άλλες μεγάλες αγορές, εξ ου και πηγαίνει σιγά σιγά και οι ανάπτυξη με μικρούς νέους tour operator να ανοίγονται προς την Κεφαλονιά.

Για την Γερμανική αγορά ο κ. Γεροντάκης ανέφερε: «Είχαμε συνδιαλλαγή με την condor η οποία συνέδεε το Ντίσελντορφ, την Φρανκφούρτη , το Μόναχο κλπ. Αυτή τη στιγμή συνδέει μόνο το Μόναχο και έχει προστεθεί και η θυγατρική της  Lufthansa η Eurowings Discover που συνδέει και αυτή το Μόναχο. Είναι πλήγμα που δεν συνδέονται και άλλες πόλεις. Η CONDOR είναι μία εταιρεία που έχει έναν ορισμένο αριθμό αεροσκαφών, διαθέτει αεροσκάφη σε προορισμούς που είναι άκρως ανταγωνιστικοί , Κρήτη , Ρόδο, Κω και εφ όσον βγάζει μεγαλύτερα κέρδη από κει. Η CONDOR είναι και μιά ειδική περίπτωση, έχει χρηματοδοτηθεί από την Γερμανική κυβέρνηση για να διασωθεί και έχει περιορισμούς των πτήσεων από την Γερμανική κυβέρνηση , γι αυτό έκανε και το τρικ και χρησιμοποίησε διάφορες άλλες αεροπορικές εταιρείες όπως η Malibu και κάτι άλλες , για να μπορέσει να κάνει κάποιο πρόγραμμα. Έχει κι αυτό το πρόβλημα το οποίο είναι εσωτερικό πρόβλημα δικό της και εξ αιτίας αυτού έκοψε και το Ντίσελντορφ και την Φρανκφούρτη και άφησε μόνο το Μόναχο».

Ο κ Γεροντάκης στάθηκε και στις συναντήσεις εργασίας που έλαβαν χώρα ανά Δήμο για την άμβλυνση της τουριστικής περιόδου χαρακτηρίζοντας τες εποικοδομητικές και τόνισε ότι χρειάζεται μία κοινή προσπάθεια για να ενισχυθούν τα άκρα της τουριστικής περιόδου και ότι ενδεχομένως και στο τέλος της σεζόν να επαναληφθούν ευελπιστώντας σε έναν θετικό απολογισμό.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στα slots της Κεφαλονιάς, που ιστορικά τα κρατάει η κάθε εταιρεία , στην εξ αποστάσεως διαχείριση πτήσεων για την οποία δήλωσε ότι δεν έχει γίνει παραπάνω νύξη από όσα περιφερικά ακούγονται και στην πολυλεχθείσα και χρονίζουσα αναβάθμιση των μηχανημάτων του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ανδραβίδας , αεροδρόμιο αναφοράς για το αεροδρόμιο Κεφαλονιάς.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-88110?si=d5bd2bf8ad0d4e2c8f9c4683691cc9a2&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250