Τιμοθεάτος για προωθητική δράση στο Παρίσι: Πρώτη φορά στα όσα χρόνια συμμετέχω μια τόσο στοχευμένη δράση από την Τουριστική Επιτροπή (COSMOS 96,5)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 17:16

Τιμοθεάτος για προωθητική δράση στο Παρίσι: Πρώτη φορά στα όσα χρόνια συμμετέχω μια τόσο στοχευμένη δράση από την Τουριστική Επιτροπή (COSMOS 96,5)

O πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γεράσιμος Τιμοθεάτος φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι από τον ΕΟΤ Γαλλίας και παρουσιάστηκε η Κεφαλονιά.

Για την εκδήλωση στο Παρίσι

«Ήταν μια πετυχημένη εκδήλωση. Διοργανώθηκε από την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Γαλλίας και την αεροπορική εταιρεία Transavia. Πήγε πάρα πολύ καλά, αν και λόγω των ταραχών στο Παρίσι δεν είχε όσο κόσμο υπολογίζαμε. Παρ’ όλα αυτά, όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν αξιόλογοι δημοσιογράφοι και tour operators και ήδη ένας από αυτούς έχει εκφράσει την επιθυμία να διερευνήσει την δυνατότητα συνεργασίας με την Κεφαλονιά.

Η εκδήλωση βοήθησε ώστε η Κεφαλονιά και η Ιθάκη να γίνουν γνωστές στην Γαλλική αγορά, να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον γιατί η Κεφαλονιά και η Ιθάκη είναι άγνωστοι προορισμοί για τους Γάλλους. Έχουμε συμφωνήσει να έρθουν και κάποιοι δημοσιογράφοι για να γνωρίσουν και να γράψουν άρθρα για την Κεφαλονιά. Θεωρώ ότι μόνο όφελος είχαμε από την συγκεκριμένη δράση.

Πρέπει να πούμε ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τέτοια εκδήλωση – την οποία διοργανώνει ο Δήμος – παλαιότερα είχε γίνει μια εκδήλωση από την Περιφέρεια με τον τότε αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Σπύρο Γαλιατσάτο. Πρόκειται δε και για μια πολύ στοχευμένη δράση με καλεσμένους δημοσιογράφους και τουριστικοί πράκτορες».

Για την αεροπορική σύνδεση Παρίσι – Κεφαλονιά

«Η πτήση είναι Παρίσι – Άκτιο – Κεφαλονιά. Αρχίζει πάρα πολύ νωρίς και είναι πολύ θετικό. Δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι που μοιραζόμαστε αυτή την πτήση με το Άκτιο, αλλά όλες οι εταιρείες προσπαθώντας να μην έχουν απώλειες, κοιτάνε να μοιράσουν τα έξοδα και να ελαχιστοποιήσουν τον οποιονδήποτε κίνδυνο σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Αν υπάρξει αυξημένη ζήτηση για την Κεφαλονιά, η εταιρεία μπορεί να αλλάξει την πτήση. Πάντως μέσα στον Ιούνιο θα υπάρξουν συζητήσεις και θα γνωρίζουμε τις προβλέψεις τους για την επόμενη χρονιά αναφορικά με τις πτήσεις προς την Κεφαλονιά».

Πρώτη πτήση στην Κεφαλονιά

«Η πρώτη πτήση από όσα έμαθα είχε καλή πληρότητα – 160 άτομα από το σύνολο των 180 που παίρνει το αεροπλάνο – που είναι πολύ ικανοποιητική για την πρώτη πτήση.  Ήδη υπάρχουν και τουρίστες οι οποίοι κυκλοφορούν είναι ευχάριστο να το βλέπουμε αυτό τέλη Μαρτίου».

Ανοιχτά μαγαζιά και έλλειψη προσωπικού

« Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού συνεχίζεται. Πέρυσι ήμασταν απροετοίμαστοι, αλλά φέτος από την στιγμή που έκλεισαν οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν την αναζήτηση προσωπικού. Πιστεύω ότι το πρόβλημα θα είναι μικρότερο φέτος».




00 inkefalonia general ad 300X250