Στο Αργοστόλι θα καταπλεύσει εκτάκτως το μεσημέρι το κρουαζιερόπλοιο – πλωτό Πανεπιστήμιο «World Odyssey»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 10:00

Στο Αργοστόλι θα καταπλεύσει εκτάκτως το μεσημέρι το κρουαζιερόπλοιο – πλωτό Πανεπιστήμιο «World Odyssey»

Σήμερα (σε λίγες ώρες ) στο Αργοστόλι θα κατέπλευσει εκτάκτως στη 1 μ.μ. το κρουαζιερόπλοιο “World Odyssey” .

Το σκάφος αυτό φιλοξενεί 637 φοιτητές που ταξιδεύουν σε ολο τον κόσμο για ενα εξάμηνο με το προγραμνα Semester as Sea και φοιτούν εντός του πλοίου και 176 άτομα προσωπικό . Είναι δηλαδή ενα πλωτό πανεπιστήμιο Το Semester at Sea είναι ένα πρόγραμμα σπουδών στο εξωτερικό το οποίο ιδρύθηκε το 1963 και το διαχειρίζεται το Institute for Shipboard Education (ISE).Ήδη πλέει βορειοδυτικά της Λευκάδας με κατεύθυνση το Αργοστόλι και θα παραμείνει εδώ μέχρι αργά το Σάββατο το βράδυ .

Ερχεται απο Ντουμπροβνικ και θα συνεχισει για την Ισπανία και ιδιαίτερα την Βαρκελώνη

Τι είναι όμως το πανεπιστημιακό πρόγραμμα αυτό ;

Το Semester at Sea ( SaS ) είναι ένα πρόγραμμα σπουδών το οποίο ιδρύθηκε το 1963 και το διαχειρίζεται το Institute for Shipboard Education (ISE)στο Fort Collins

Το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κολοράντο είναι ο φετεινός ακαδημαϊκός χορηγός. Μέχρι τώρα 73.000 προπτυχιακοί φοιτητές από περισσότερα από 1.500 κολέγια και πανεπιστήμια, έχουν συμμετάσχει στο Semester at Sea.

Το πλοίο εχει να κάνει συνολικά ένα ταξίδι 106 ημερών που ξεκίνησε από τις 5 Ιανουαρίου απο το Ντουμπάι και εχει τελικό προορισμό το Μπρεμερχάφεν της Γερμανίας που θα καταπλεύσει εκεί στις 20 Απριλίου περνώντας συνολικά από 11 χώρες (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδία, Κένυα, Ιορδανία, διέλευση Διώρυγας Σουέζ, Κύπρος, Ελλάδα, Κροατία, Ισπανία, Μαρόκο, Πορτογαλία και Γερμανία).

´Ετσι κι αλλιώς είναι το πρώτο χρονικά για φέτος κρουαζιερόπλοιο που καταπλέει στο Αργοστόλι .

Ας το δεχτούμε σαν το πρώτο της περιόδου για το νησί μας .

Ανάρτηση από ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ 

Ενημέρωση Inkefalonia.gr - Οπως ενημερωθήκαμε, οι επιβάτες του δεν θα αποβιβαστούν, αλλά θα περάσουν την ημέρα τους μελετώντας και απολαμβάνοντας τη θέα του κόλπου του Αργοστολίου. 




00 inkefalonia general ad 300X250