Tιμοθεάτος στον COSMOS 96,5: Εφάμιλλη του 2022 η τουριστική περίοδος - Τι αναφέρει για την προωθητική εκδήλωση στο Παρίσι;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 13:49

Tιμοθεάτος στον COSMOS 96,5: Εφάμιλλη του 2022 η τουριστική περίοδος - Τι αναφέρει για την προωθητική εκδήλωση στο Παρίσι;

O Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γεράσιμος Τιμοθεάτος φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την παρουσία της Τουριστικής Επιτροπής στην διεθνή έκθεση του Βερολίνου.

Έκθεση Βερολίνου

«Συμμετείχαμε στην μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού, που γίνεται κάθε χρόνο στο Βερολίνο και έγιναν αρκετές σημαντικές επαφές και πήραμε και τα μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, τα οποία είναι ενθαρρυντικά. Φαίνεται ότι πάμε σε μια χρόνια εφάμιλλη του 2022 και είναι πολύ πιθανόν να ξεπεράσουμε και τα νούμερα του 2022. Η ITB και η World Travel Market είναι οι μεγαλύτερες εκθέσεις, που γίνονται επιχειρηματικές συναντήσεις ανάμεσα στους tour operators και τους προορισμούς».

«Γίνονται βήματα για την επέκταση της τουριστικής περιόδου. Πάντα ξεκινούσαμε τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου. Όπως βλέπουμε φέτος ξεκινάμε νωρίτερα στις 27 Μαρτίου και παραδοσιακά με την Αγγλία  και μέσα στον Απρίλιο θα φτάσουμε τις 5 πτήσεις εβδομαδιαίως. Δεν μπορούμε να πούμε όμως ότι έχουμε φτάσει τον στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, αλλά καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια».

Αύξηση κλινών

«Ο ιδιωτικός τομέας είναι μπροστά και κάνει επενδύσεις. Έχουμε και καινούργια ξενοδοχεία που φέτος ανοίγουν για πρώτη φορά, αλλά πρέπει να συμβαδίζουν και οι δημόσιες υποδομές. Δηλαδή δεν μπορούμε να θέλουμε περισσότερους τουρίστες και να μην έχουμε καλές υποδομές, να μην έχουμε δρόμους ή πάρκινγκ».

Package Holidays από την Easyjet

«Η Easyjet από αεροπορική εταιρεία λειτουργεί και σαν tour operator με πακέτα διακοπών, με τα δικά της αεροπλάνα, πουλάει πακέτα ξενοδοχείων και αεροπορικών εισιτηρίων. Σίγουρα είναι ένας δυναμικός παίκτης μαζί με την Jet2  και την TUI και νομίζω ότι αυτό θα ενισχύσει τους αριθμούς που μας δίνει η Αγγλική αγορά».

Προωθητική εκδήλωση στο Παρίσι με ΕΟΤ και Transavia

«Η Τουριστική Επιτροπή πραγματοποιεί εκδήλωση στο Παρίσι σε συνεργασία με την Transavia και τον ΕΟΤ Γαλλίας, όπου εκεί θα βρίσκονται τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι  ώστε να παρουσιάσουμε τα πλεονεκτήματα της Κεφαλονιάς και να τονώσουμε την κίνηση από την Γαλλία προς την Κεφαλονιά. Σκοπός είναι να εδραιωθεί η πτήση που ξεκίνησε πέρυσι και να προστεθούν και άλλες και να μην μείνουμε στο ένα αεροπλάνο. Εξαντλούμε ότι μέσο μας προσφέρεται και κυνηγάμε και άλλες αγορές και δεν μένουμε μόνο στην Αγγλία. Ο τουρισμός θέλει συστηματική δουλειά».

Έναρξη σεζόν και εκδήλωση καλωσορίσματος

«Η εκδήλωση δεν γίνεται στην πρώτη πτήση. Επιλέγουμε κάθε χρόνια σαν Τουριστική Επιτροπή  μια πτήση η οποία είναι χαρακτηριστική. Πέρυσι για παράδειγμα ήταν η πτήση της Γαλλίας. Στην συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής θα κάνουμε μια συζήτηση και θα επιλέξουμε την κατάλληλη».

«Πολύ σημαντικό το γεγονός της ψήφισης της Κεφαλονιάς ως αγαπημένος προορισμός από το περιοδικό Which? Καθώς πρόκειται για μια αναγνώριση και επιβράβευση από την Αγγλική αγορά. Και αυτή η αναγνώριση έρχεται και μετά την βράβευση της Κεφαλονιάς ως Καλύτερος Προορισμός για τις εξωτερικές δραστηριότητες. Οι Άγγλοι δείχνουν ότι  προτιμούν σταθερά το Ιόνιο».