Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων: «Δεν μπορείτε να καταργείτε μια υπηρεσία που η συμβολή της είναι τεράστια στην οικονομία των νησιών μας»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 20:11

Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων: «Δεν μπορείτε να καταργείτε μια υπηρεσία που η συμβολή της είναι τεράστια στην οικονομία των νησιών μας»

Μελετώντας προσεκτικά το οργανόγραμμα το οποίο προτίθεστε να εφαρμόσετε σχετικά με τις ΠΥΤ, οφείλουμε να σας επισημάνουμε ότι η ζημιά θα είναι μεγαλύτερη από το προσδοκώμενο κέρδος. Δεν μπορεί να απαξιώνονται οι ΠΥΤ της νησιωτικής χώρας, όταν είναι δεδομένο ότι συνεισφέρουν τα μάλα στην τουριστική οικονομία, που είναι ο μόνος τομέας, ο πλέον ελπιδοφόρος και αποδοτικός μέσα στην λαίλαπα που πλήττει την χώρα μας.

Θα έπρεπε να ενσκύψετε με μεγάλη προσοχή στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της νησιωτικής Ελλάδας και να ενισχύσετε τις υπάρχουσες Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού.

Αναφερόμενοι στο Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης Αργοστολίου, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι στεγάζετε σε παραχωρημένο χώρο (χωρίς έξοδα), και εξυπηρετεί άριστα περισσότερες από 2.500 επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Δεν μπορείτε να καταργείτε μια υπηρεσία που η συμβολή της είναι τεράστια στην οικονομία των νησιών μας διευκολύνοντας ένα κλάδο επιχειρήσεων που όχι μόνο καταφέρνει να σταθεί όρθιος, αλλά έχει και θετικό πρόσημο στις αφίξεις τουριστών (+13% το 2012).

Η συγκέντρωση υπηρεσιών στον Πειραιά και την Πάτρα, δεν συμβάλλουν καθόλου στην παραγωγικότητα της Δημόσιας Διοίκησης, αντίθετα μειώνουν το παραγώμενο τουριστικό προιόν που μέχρι τώρα είναι υψηλό, και γίνεται τροχοπέδη στην οποιοδήποτε επενδυτική σκέψη μπορεί να υπάρξει, καθώς η γραφειοκρατία παραμένει σε μεγάλο βαθμό.

Οι Υπηρεσίες στις Τουριστικότερες περιοχές, Ιόνιο - Αιγαίο - Δωδεκάνησα, Κυκλάδες ,αντί να ενισχύονται με αρμοδιότητες και προσωπικό καταργούνται .

Αναρωτιόμαστε πως προασπίζεται η « Νησιωτικότητα » κατοχυρωμένη από το σύνταγμα και την Ε.Ε ιδιαιτερότητα του χώρου μας;

Ποια ισότητα εξασφαλίζεται στους νησιώτες επιχειρηματίες σε σχέση με τους συνάδελφους της Ηπειρωτικής Ελλάδας;

Πως η δημόσια Διοίκηση θα γίνει παραγωγικότερη ,φιλικότερη προς τον επιχειρηματία , οικονομικότερη, ταχύτερη στην διεκπεραίωση όταν μερικές χιλιάδες φακέλων θα εξυπηρετούνται στην Πάτρα και τον Πειραιά.

Ποιός μπορεί να διαψεύσει την σχέση από την ίδρυση του Γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης των Νησιών μας (1979) με την Τουριστική Ανάπτυξη τους;

Ποιός μπορεί να διαψεύσει την αποτελεσματικότητα του Γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης των Νησιών μετά το 2007 όπου απέκτησε πλήρεις αρμοδιότητες;

Ποιός μπορεί να ξεχάσει το επίπεδο ,το κόστος, και τον χρόνο που χαρακτήριζαν την εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών όταν όλη η εξυπηρέτηση γινόταν από το τμήμα της Πάτρας μέχρι το 2007;

Ποιός μπορεί να αμφισβητήσει ότι πάνω από 2,500 επιχειρήσεις εξυπηρετούνται άμεσα από το τοπικό γραφείο ;

Καλούμε όλους τους: επιχειρηματίες , επαγγελματίες και φορείς, να καταγγείλουν την προσπάθεια επιστροφής στο συγκεντρωτικό μοντέλο διακυβέρνησης με τα γνωστά αποτελέσματα.

Να καταγγείλουμε και να απαιτήσουμε την επανεξέταση του Οργανογράμματος με την βεβαιότητα ότι αυτή είναι η απαίτηση και επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων , επιχειρηματιών και φορέων Τουρισμού όλης της Ελλάδας.

Για την Ο.Ε.Ε.Δ.Δ.Κ.Ι

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΤΣΑΡΟΥ                      ΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΒΩΚΑ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250