Conde Nast traveller: Κεφαλονιά και Ιθάκη στα 23 καλύτερα ελληνικά νησιά για επίσκεψη το 2022

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 12:50

Conde Nast traveller: Κεφαλονιά και Ιθάκη στα 23 καλύτερα ελληνικά νησιά για επίσκεψη το 2022

Condé Nast Traveler

Με έναν λυρικό στίχο του Λόρδου Μπάιρον για τα ελληνικά νησιά ξεκινά το διαδικτυακό αφιέρωμα του Condé Nast Traveler για τα 23 καλύτερα καλύτερα νησιά της Ελλάδας, που αξίζει να επισκεφτεί κανείς το 2022.

«Αλλά με περισσότερα από 200 για να διαλέξετε, ποια είναι τα καλύτερα;», διερωτάται η συντάκτρια Ρέιτσελ Χάουαρντ, που επιλέγει και αναδεικνύει μερικά από τα καλύτερα- κατά την γνώμη της.

Πρώτη στη λίστα βρίσκεται η Σαντορίνη, την οποία συστήνει, πέρα από τις φυσικές ομορφιές της, και για γαμήλιο τουρισμό, ενώ στο αφιέρωμα συγκαταλέγονται επίσης Μήλος, Τήνος, Αμοργός, Νάξος, Φολέγανδρος, Σύρος, Σέριφος, Σίφνος και Μύκονος.

«Αμερικανοί και Κινέζοι νεόνυμφοι κάνουν ουρές για να βγάλουν selfie καθώς ο ήλιος βυθίζεται πίσω από την καλντέρα της Σαντορίνης, τον πλημμυρισμένο ηφαιστειακό κρατήρα. Και μπορεί η θέα να είναι ρομαντικό κλισέ, αλλά εξακολουθεί να σου κόβει την ανάσα», γράφει.

Για τη Μήλο σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια έγινε ευρύτερα γνωστή χάρη στις περιγραφές και από το Instagram, «που είναι γεμάτο με πλάνα από τους κυματιστούς λευκούς βράχους στο Σαρακίνικο, την πράσινη τρύπα για κολύμπι στον Παπαφράγκα, τα πολύχρωμα σύρματα, ενώ τις καλύτερες φωτογραφίες θα τις βρείτε στο Κλήμα και στα Μανδράκια». Το δημοσίευμα αναφέρεται και στις θερμές πηγές που αναβλύζουν στο νησί, που, όπως επισημαίνει, «είναι ζωγραφισμένο».

Για την Τήνο γράφει ότι ενώ απέχει μόλις 15 λεπτά από τη Μύκονο δεν διακρίνεται για συνωστισμό τουριστών και προσθέτει πως διαθέτει 50 χωριά που συναγωνίζονται σε ομορφιά υπογραμμίζοντας ότι το νησί «είναι από θαύμα ανέγγιχτο».

Η λίστα με τα 23 καλύτερα νησιά για επίσκεψη το 2022

1. Σαντορίνη

2. Σύρος

3. Νάξος

4. Κέρκυρα

5. Κεφαλονιά

6. Σίφνος

7. Ύδρα

8. Μήλος

9. Σέριφος

10. Αμοργός

11. Παξοί 

12. Κρήτη

13. Ιθάκη

14. Φολέγανδρος

15. Μύκονος

16. Τήνος

17. Πάτμος

18. Σύμη 

19. Αστυπάλαια

20. Ζάκυνθος

21. Ρόδος

22. Σκιάθος

23. Λευκάδα

lifo.gr