«Master chef ο Δήμαρχος…» (11/1)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 22:27

«Master chef ο Δήμαρχος…»  (11/1)

Την πολύ γλυκιά μου καλησπέρα φίλοι μου, Εδώ είμαστε και πάλι και μάλιστα σήμερα με πολύ όρεξη για τσιμπήματα, αφού φαίνεται επιτέλους ότι το σήριαλ με τα ονόματα του δημοτικού ανασχηματισμού έφτασε στο τέλος του. Κι επειδή έχουν ήδη ανακοινωθεί, εγώ σκέφτομαι σήμερα να αφιερώσω τη στήλη μου σε όλα τα μέλη «του Υπουργικού Συμβουλίου». Έχουμε και λέμε λοιπόν: Αντιδήμαρχος Αργοστολίου και υπεύθυνος Οικονομικών ο Σάββας Σαββαόγλου: Το καλό παιδί του Δήμου σε δράση με τις ευλογίες του «Περιπατητή» και όχι μόνο.... Ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δε θίγουμε βεβαίως βεβαίως.. Πάντως παιδί μου Σάββα, φιλική συμβουλή από ένα μικρό και ταπεινό κουνούπι, μην είσαι τόσο καλόβολος, πάτα και λίγο πόδι... Και προς Θεού, μην μπλέξεις τα μύδια με τα στρείδια... κάποιοι σε περιμένουν στη γωνία με αυτή τη θέση!

Αντιδήμαρχος Πυλαρέων και προϊστάμενος κίνησης ο Γεράσιμος Βαγιωνίτης: Δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό. Αν δεν ήταν στην κίνηση αυτός που έχει κάνει το Δήμο «σπίτι του» και το κάθε λογής αμάξι του Δήμου «σαν να είναι δικό του», τότε ποιος; Τουλάχιστον τώρα θα μπορεί πολύ πιο εύκολα να δικαιολογήσει κάποια παραπάνω χιλιόμετρα... Όσο για την Πύλαρο, ουδέν σχόλιο περί αυτού...

Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Ποιότητας Ζωής ο Βαγγέλης ο Κεκάτος: Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τον «Mr Μαϊάμι – Βρυξέλες», γιατί πώς να το κάνουμε βρε παιδί μου; Όπου Κεκάτος βλέπε βαλίτσα ταξιδιού, πουκαμισιά, σακάκι στο ώμο, γυαλάκι πονηρό και όλα τα συναφή... Μας αρέσεις Βαγγέλη, συνέχισε έτσι..! Έτσι κι αλλιώς για πολλές συγκρούσεις εσύ δεν είσαι, δεν το έχεις... Καλά είσαι στα σίγουρα!

Αντιδήμαρχος Ερίσσου και υπεύθυνος τεχνικών υπηρεσιών ο Δημήτρης Πυλαρινός: Μένει στην Έρισσο, αλλά αλλάζει γραφείο... Οκ, δεν έγινε και κάτι, πάλι μέσα στα πράγματα είναι, πάλι σε θέση κλειδί, πάλι λύνει και δένει. Είναι αυτό που λέμε «και λίγο έτσι και λίγο αλλιώς». Δεν βαριέστε, που λέει και μια αντιπαθητική;; Ποτέ δεν είναι αργά για να καταλάβεις τι ρόλο βαράει ο άλλος!

Αντιδήμαρχος Λειβαθούς η Αθηνά η Αυγουστάτου: Τώρα τι να πω για την κυρία αυτή;; Καλή γυναίκα, δεν λέω, αλλά βρε παιδί μου που πας στα άχυρα; Εσύ είσαι για πολλά! Άσε που μη νομίζεις, είναι μειωμένα τα μπάτζετ πια και στη Λειβαθώ, δεν νομίζω ότι βολεύεσαι.. Κάτι άλλο θα έχει στο μυαλό του ο «Αλέκος»!

Αντιδήμαρχος Ελειού Πρόννων ο Σπύρος ο Σολωμός: Άγευστος, άοσμος και λίγο παράταιρος για κάποιους, αν και εγώ τον θεωρώ αποτελεσματικό. Έχουν δει διαφορά στην περιοχή του από την εποχή του Παπαδάτου του Νίκου. Βέβαια ο ρόλος του είναι άχαρος, καθώς απλώς ελέγχει τα έργα που έχουν μείνει ακόμη ατέλειωτα ή δεν ξεκίνησαν ποτέ.

Αντιδήμαρχος Ληξουρίου ο Βαγγέλης Θεοφιλάτος: Ο Δάσκαλος μπορεί να μην έχει χρυσά μαλλιά, αλλά μάλλον έχει χρυσή καρδιά, για να μην πω κάτι άλλο και τον προσβάλλω. Ό, τι του δίνουν το παίρνει, δεν έχει πρόβλημα... και πορτιέρη να τον έβαζαν, ευχαριστώ θα έλεγε!


Αντιδήμαρχος Ομαλών και προϊστάμενος πολιτικής προστασίας και πρασίνου ο Σπύρος ο Ματιάτος: Προσκυνάμε τα είδωλα!!! Ο "Κροταλίας" απέδειξε για άλλη μια φορά πως δεν μασάει, απλώς σου δίνει μία και σου σπάει τα κόκκαλα. Κουράγιο παιδιά, θα έρθει και η σειρά σας! Τι να κάνουμε;; Δεν γίνεσαι «Σπυρέτο» από τη μια μέρα στην άλλη!

Γενικός Συντονιστής στο Δήμο και πρόεδρος Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείο η Ελπίδα η Κατσαΐτη: Ένα γυναικείο χέρι στο Δήμο για να τον νοικοκυρέψει λίγο χρειαζόταν. Ελπιδούλα δεν θέλω να πω πολλά για σένα, μόνο να προσέχεις τις κακές παρέες και να ξέρεις ότι καραδοκούν ψείρες και τσιμπούρια στα σαλόνια.. Α μην ξεχάσεις ότι εσύ ξέρεις από «κωλοτούμπες», οπότε αν δεις τα δύσκολα, μην ψάξεις για λύσεις, άνετα κάνεις μία και τη συνδυάζεις με μια ωραιότατη πιρουέτα!

Πρόεδρος του Γηροκομείο ο Γεράσιμος Αποστολάτος: Εδώ υποκλίνομαι! Σεβασμός σε αυτό το γλυκό "μαμούνι", που δεν σε ενοχλεί, δεν σε πειράζει και προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του! Καλή τύχη με τις ομοϊδεάτισσες φίλτατε και μην γελιέσαι, η γυναίκα είναι πάντα γυναίκα!

Πρόεδρος Κοινωνικής Υπηρεσίας ο Διονύσης Κοκκόσης: Είναι χαμηλών τόνων και κατάφερε να μαζέψει τα αμάζευτα, οπότε δεν θέλω να τσιμπήσω πολύ τον Διονυσάκη. Ένα μόνο πράγμα θα πω, πρόσεξε να κάνεις εσύ κουμάντο του εαυτού και κοίτα να σηκώνεις και το ανάστημα και λίγο!


Πρόεδρος ΚΕΔΗΚΕ ο Άγγελος ο Κωνσταντάκης: Όταν είσαι αθλητής, πέφτεις στην πισίνα και κολυμπάς. Ο Άγγελος δεν είναι πια αθλητής, αλλά κάτι θυμάται από παλιά και προς το παρόν επιπλέει... Άγγελε, αν δεις τα δύσκολα, φόρεσε μπρατσάκια, δεν τρέχει τίποτα, μόνο μη βουλιάξεις!

Πάμε τώρα στους εντεταλμένους συμβούλους, αλλά όχι σε όλους. Θα αναφερθώ μόνο στον Θεοτόκη τον Καβαλλιεράτο: Υπεύθυνος Σάμης ο «καπετάνιος»! Μάλιστα, σαν να λέμε, «δεν μου κάνεις, αλλά για να μη λες και τίποτα, πάρε μια θεσούλα να τελειώνουμε»... Τι να πει κανείς για τη Σάμη επομένως, άντε βρε, και καλά ξυπνητούρια!

Και τελειώνω με την πρόταση του Δημάρχου για τον Σπύρο Κουνάδη στη ΔΕΥΑΚ: δεν ξέρω τι παίχτηκε από το πρωί της παρασκευής μέχρι και το μεσημέρι της ίδιας μέρας κι ενώ ήταν κομμένος ο Σπύρος, ξαφνικά τον έκαναν πρόεδρο ΔΕΥΑΚ. Ειλικρινά όσο και να προσπάθησα να τρυπώσω στο κάστρο, κάτι με κράταγε πίσω από τις γρίλιες... Πάντως Σπύρο εύχομαι να τα καταφέρεις και να μην τους ξαναφήσεις να παίξουν πάνω στην πλάτη σου... Και προσοχή στις επικίνδυνες στροφές και τα «παραθυράκια των πύργων»!

Συμπέρασμα: Master chef ο Δήμαρχος με σπεσιαλιτέ τον Ματιάτο, πρώτη πιρουνιά το Βαγιωνίτη και πρώτη μαχαιριά τον Κουνάδη! Κατά τα άλλα, καλή θητεία σε όλους!

Τσιμπηματάκια Φίλοι μου!

Το Κουνούπι