Σχολιάζοντας το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 12:05

Σχολιάζοντας το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης

Τσιμπηματάκια φίλοι μου,

Δεν σας κρύβω ότι χθες Τετάρτη πήγα και παρακολούθησα το Δημοτικό Συμβούλιο … ήταν σημαντικό συμβούλιο και ήθελα να έχω το ίδιο άποψη για να μπορώ να εκφραστώ στη συνέχεια!

Και ως μικρό κουνουπάκι που είμαι κατάφερα να κάτσω στην καλύτερη θέση, δίπλα στον ορκωτό λογιστή του Δήμου. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν ήμουν μέσα στο παλμό των εξελίξεων, ένιωσα όλες τις δονήσεις, σεισμικές και πολιτικές!

Κάποια στιγμή που λέτε  ο αντιδήμαρχος επί πάντων θεμάτων και γκουρού της τοπικής αυτοδιοίκησης εγκαταλείπει την αίθουσα του συμβουλίου … δυστυχώς δεν μπόρεσα να τον ακολουθήσω. Ήθελα να δω τι θα πει ο Θεόφιλος (πώς θα τον πρόβαλλα μετά στο site που του ανήκει;)!

Όταν άρχισε να αναφέρεται στην επιχορήγηση των 4 εκατομμυρίων ευρώ που πήρε ο Δήμος από το υπουργείο για να πληρώσει οφειλές  … ένιωσα μια μικρή παγωμάρα! Τα  έψαχνε από εδώ τίποτα … τα έψαχνε από εκεί τίποτα … πού είναι τα λεφτά οέοοοο;

Ομολογουμένως τα βρήκε! Όχι όμως εκεί που θα έπρεπε σύμφωνα με τα λογιστικά πρότυπα! Ήταν σε τέτοια θέση ώστε να μειώνεται η ζημιά του Δήμου για το 2013 από 6 εκατομμύρια σε δύο εκατομμύρια!!! 

Αν και η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι τα χρήματα μπήκαν στη σωστή θέση … δεν μπορώ να σας κρύψω ότι εισέπραξα μια ανησυχία να πλανάται στον αέρα… Επιβεβαιώθηκα και όταν γύρισε ο αντιδήμαρχος επί πάντων θεμάτων και γκουρού της τοπικής αυτοδιοίκησης που αμέσως του αναφέρθηκε το γεγονός …

Βράχος όμως αυτός, τίποτα δεν τον ταράζει! Μην ασχολείστε τους λέει … κάτι τέτοιους τους έχω γραμμένους … …….   το υπόλοιπο μάλλον … δεν το κατάλαβα !?!

Η κορύφωση όμως του συμβουλίου ήταν η επίθεση που έκανε στον  Αλέκο Καλαφάτη για το λεξιλόγιο του Σαμούρη; Καλά πώς είναι δυνατόν να είσαι τόσο αλαζονικός και να  μπορείς να ουρλιάζεις σε έναν άνθρωπο που αποπνέει σεβασμό , ηρεμία και κυρίως διακρίνεται για την πορεία που έχει μέχρι σήμερα ακολουθήσει στα κοινά; Όλα θα τα ισοπεδώσουμε τέλος πάντων; Όλα θα τα ρίξουμε στον Καιάδα; Καμιά διαφοροποίηση;

Τον παραδέχομαι όμως τον Αλέκο. Κράτησε τη ψυχραιμία του και δεν  άφησε να τον παρασύρουν στην κατρακύλα που έχουν πάρει!  Η καλύτερη αντιμετώπιση της αλαζονικής συμπεριφοράς της δημοτικής αρχής!

Ααα!!  και κάτι τελευταίο … η αντιδήμαρχος Οικονομικών δεν θα γίνει δήμαρχος αν της το πει ο Παρίσης … Θα γίνει δήμαρχος αν της το πει ο αντιδήμαρχος επί πάντων θεμάτων και γκουρού της τοπικής αυτοδιοίκησης! Μην γελιόμαστε και αναμεταξύ μας ….

Το Κουνούπι