«Το είπα στο σκύλο μου κι ο σκύλος στην ουρά του!» (18/6)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 16:15

«Το είπα στο σκύλο μου κι ο σκύλος στην ουρά του!»  (18/6)

Βρε τον καημένο τον Πρόεδρο τι έπαθε! Όχι για να μην παραπονιέσαι ότι σου κακοφέρομαι Νίκο μου ή ότι σε κακοχαρακτηρίζω... Πάντως, το βιντεάκι ξεπερνά τα όρια της εμπάθειας και αφήνει χιλιόμετρα πίσω τον πολιτικό πολιτισμό, για τον οποίο συχνά μιλά ο συμπαθής Κεκάτος...Από την άλλη, έχω να κάνω ένα σχόλιο. Κανονικά δεν θα έπρεπε να σας πιάνει τρέλα κύριοι της Δημοτικής Αρχής, εσείς τους μάθατε να μην σας σέβονται με τη συμπεριφορά σας. Σκούζετε και σεληνιάζεστε συχνά πυκνά για διάφορα θέματα, διαλύετε δημοτικά συμβούλια ή περνάτε θέματα δια της πλαγίας και να τα αποτελέσματα. Δεν θέλει και πολύ ένας προχωρημένος νους να εμπνευστεί το βίντεο που δικαιολογημένα προκάλεσε γκρίνια και νεύρα...

Δεν θα επεκταθώ, γιατί έμαθα ότι η υπόθεση έχει πάρει τη δικαστική οδό. Θα εστιάσω για λίγο στο χθεσινό συμβούλιο που ήταν να γίνει, αλλά κανείς από ότι φάνηκε δεν είχε όρεξη για να το κάνει. Κανείς, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως αυτή του Σπύρου Κουνάδη.

Ντρέπεται για την παράταξή του ο Κουνάδης, μετά το χθεσινό φιάσκο και από ότι δείχνουν τα πράγματα όλο και πιο πολύ πλησιάζει προς τη «έξοδο». Ο Σπύρος εδώ και καιρό έχει τραβήξει δική του γραμμή στον Συνδυασμό του Παρίση και το δείχνει.

Βέβαια, κουβαλά κι αυτός στην πλάτη μια παραίτηση που πήρε πίσω αργότερα, αλλά η στάση του φανερώνει και έντονη δυσαρέσκεια και έντονη τάση φυγής από έναν Συνδυασμό που δεν του φέρθηκε και με τον καλύτερο τρόπο, είναι αλήθεια..

Έντονη και η δυσαρέσκεια του Μάρκου έμαθα, γιατί η «Ισχυρή Κεφαλονιά» αποδεικνύεται επιζήμια για τον τόπο. Ολόκληρό κατεβατό αφιέρωσε για να τα «χώσει» στα τερτίπια των Συμβούλων της Δημοτικής Αρχής. Εννοείται ότι απάντηση δεν θα πάρει! Εννοείται πως όταν ένας Δημοτικό Σύμβουλος φτάνει στο σημείο να μιλά για το Συμβούλιο που δεν έγινε και όχι για κάποιο θέμα του Συμβουλίου, για το οποίο εκείνος διαφωνεί, τότε έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα. Εννοείται ότι είμαστε λίγο πριν τη διάλυση! Εννοείται ότι μιλάμε για πλήρη εκφυλισμό του εν λόγω Θεσμού!

Πάμε τώρα μια βόλτα μέχρι την Περιφέρεια και τις ερωτήσεις του Φόρτε για τα έργα που υποτίθεται προχωρούν στο νησί μας. Μεγάλη η λίστα που παρουσίασε ο Μάκης, αν και για τα περισσότερα από αυτά είναι γνωστό τι συμβαίνει, αφού οι καταγγελίες για τη μη εξέλιξή τους πέφτουν βροχή από πολίτες και δημοσιογράφους.
Τη λίστα του Μάκη συμπλήρωσε ο Θόδωρος μιλώντας για τα σφαγεία, που ο Δήμος υποτίθεται χειρίζεται, με τις ευλογίες όμως του Περιφερειάρχη. Σιγά μη φτιαχτούν! Όσο δίνει έγκριση η Περιφέρεια, θα υπολειτουργούν και θα λέμε κι ευχαριστώ!

Είναι σαν την παροιμία του λαού, «το είπα στο σκύλο μου κι ο σκύλος στην ουρά του»!

Ευτυχώς αυτό το κατάλαβαν οι κάτοικοι στη Σάμη και κατέθεσαν τα εξώδικα κατά Δήμου και Περιφέρειας για το γεφύρι του Καραβόμυλου. Ούτε ο γεφύρι της Άρτας να ήταν καλέ! Δυο χρόνια τώρα ταλαιπωρείται ο κόσμος και υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστούν άνθρωποι, για ένα γεφύρι που πρακτικά και ουσιαστικά δεν κοστίζει τίποτα στο Δήμο. Τίποτα μπροστά σε άλλα που γίνονται και δεν είναι πρώτης προτεραιότητας... Και μετά ελπίζουν να ξαναμαζέψουν τον Φιοραβάντε, ναι καλά, περίμενε κι έρχομαι!

Να μείνω όμως στη Σάμη και να κάνω μια βόλτα στο νέο πλοίο που ξεκινά δρομολόγια. Το «Επτάνησος» επιστρέφει σπίτι του και όλοι χαίρονται για την εξέλιξη αυτή, αν και μια ανησυχία μερικοί την έχουν. Δεν θα κάτσω τώρα να αναλύσω ποιοι είναι αυτοί και γιατί, αλλά μια απορία θα την εκφράσω.

Καλώς να έρθει το πλοίο, η Κεφαλονιά το χρειάζεται. Όμως, έρχεται για να μείνει ή στα μέσα του φθινοπώρου θα μείνουμε πάλι μόνοι σαν το λεμόνι; Έχει γίνει ο απαραίτητος σχεδιασμός; Αν ναι, μπράβο και με τις ευλογίες μου! Το ενεχόμενο του «όχι» δεν το αναφέρω καν για να μη το γρουσουζέψω...

Αυτά καλοί μου φίλοι, πάω για μια βουτιά! Άντε και καλή μου ηλιοθεραπεία!

Τσιμπηματάκια Φίλοι Μου!

Το Κουνούπι