5 συνηθισμένες αιτίες απώλειας δεδομένων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 10:30

5 συνηθισμένες αιτίες απώλειας δεδομένων

Η απώλεια δεδομένων είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση που κάθε χρήστης του υπολογιστή πρέπει να έχει αντιμετωπίσει έστω μια φορά στην ζωή του. Αυτό το ζήτημα είναι τρομακτικό καθώς όλα τα δεδομένα χάνονται και είναι ανήμπορος να κάνει οτιδήποτε για να τα επαναφέρει. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε 5 κοινές αιτίες απώλειας δεδομένων και τις προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε.

1. Κατάργηση αρχείων κατά λάθος

Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν τα σημαντικά δεδομένα τους λόγω των δικών τους λαθών. Για παράδειγμα, διαγράφουν κατά λάθος τα σημαντικά αρχεία τους και δεν έχουν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων. Χωρίς αμφιβολία, διαγράφονται πολλά αρχεία κάθε μέρα στους υπολογιστές μας.

Προφύλαξη: είναι καλύτερο να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των σημαντικών αρχείων σας. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να ανακτήσετε τα αρχεία γρήγορα σε περίπτωση που τα διαγράψετε κατά λάθος.

2. Επιθέσεις ιών

Οι επιθέσεις απο ιούς και κακόβουλα προγράμματα είναι ένα άλλο κοινό πρόβλημα σήμερα. Και οι περισσότεροι ιοί τείνουν να καταστρέφουν τα σημαντικά αρχεία μας. Όσο είστε συνδεδεμένοι στον ιστό, δεν μπορείτε να αποφύγετε τον κίνδυνο.

Προφύλαξη: εάν θέλετε να αποτρέψετε την απώλεια δεδομένων από κακόβουλο λογισμικό και ιούς, βεβαιωθείτε ότι επενδύετε σε ένα ισχυρό antivirus για να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας από επιθέσεις από ιούς και κακόβουλα προγράμματα. Η εφαρμογή θα σας προειδοποιεί κάθε φορά που πρόκειται να συμβεί ύποπτη δραστηριότητα στον υπολογιστή σας εξαιτίας ενός ιού.

3. Μηχανικά Θέματα

Η αποτυχία ενός σκληρού δίσκου είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Από όλα τα ζητήματα του σκληρού δίσκου, το μηχανικό ζήτημα είναι το πιο κοινό. Συνήθως, το ζήτημα σχετίζεται με τον άξονα ή την κεφαλή του δίσκου. Εάν συμβεί αυτό, δεν έχετε άλλη επιλογή από το να επισκευάσετε το κατεστραμμένο μέρος του υπολογιστή. Ωστόσο, μην κάνετε το λάθος να το κάνετε μόνοι σας.

Προφύλαξη: Μεταφέρετε άμεσα την συσκευή σας σε ένα κατάστημα επισκευής laptop ώστε οι έμπειροι τεχνικοί να αναλάβουν την επισκευή του laptop σας γρήγορα και με ασφαλή τρόπο.

4. Ξαφνικές διακοπές ενέργειας

Ίσως να είστε εξοικειωμένοι με τον όρο "διακοπή ρεύματος" στον κόσμο των υπολογιστών. Μπορεί να έχετε υποστεί διακοπές λειτουργίας. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, ενδέχεται να χάσετε ορισμένα σημαντικά δεδομένα, ειδικά εάν η φωτεινή ένδειξη σβήνει ενώ προσπαθείτε να τροποποιήσετε ή να συνθέσετε ένα αρχείο. Χωρίς αμφιβολία, το αρχείο μπορεί να καταστραφεί.

Προφύλαξη: εάν θέλετε να αποφύγετε την απώλεια δεδομένων σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μπαταρία ή κάποιο άλλο είδος αδιάλειπτης τροφοδοσίας.

5. Ζημιά νερού

Εκτός από τους προαναφερθέντες παράγοντες, ο σκληρός σας δίσκος μπορεί επίσης να υποστεί βλάβη εάν εκτεθεί σε νερό.

Προφύλαξη: εάν θέλετε να αποφύγετε ζημιές από πτώση νερού ή από οποιαδήποτε άλλη υγρή μορφή, συνιστούμε να προσπαθήσετε πρώτα να αλλάξετε τον εαυτό σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διορθώσετε τις κακές σας συνήθειες. Προσπαθήστε να κρατήσετε τον υπολογιστή σας μακριά από τρόφιμα και υγρά στοιχεία.

Έτσι, αυτά είναι μερικές κοινές αιτίες απώλειας δεδομένων υπολογιστών και τις προφυλάξεις που μπορεί να θέλετε να πάρετε.

Οι βλάβες του σκληρού δίσκου μπορούν να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή. Εάν χρειάζεστε βοήθεια με την ανάκτηση δεδομένων, θα πρέπει να ελέγξετε ορισμένες υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων από εξειδικευμένους επαγγελματίες.




00 inkefalonia general ad 300X250