Τέλος εποχής όπως όλα δείχνουν για το Popcorn Time

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015 08:02

Τέλος εποχής όπως όλα δείχνουν για το Popcorn Time

Ελάχιστες ημέρες μετά την αποχώρηση σημαντικών ατόμων από την ομάδα ανάπτυξης της εφαρμογής, η δημοφιλής και άκρως πειρατική εφαρμογή Popcorn Time, τερματίζει τη λειτουργία της.


Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την πρόσφατη ανακοίνωση μιας νέας υπηρεσίας με την ονομασία Butter, στόχος της οποία αποτελεί η απολύτως νόμιμη λειτουργία, χωρίς μπλεξίματα με το νόμο. Όμως λίγες ώρες μετά την έναρξη λειτουργίας του, η ιστοσελίδα του δεν είναι προσβάσιμη αν και ο κώδικας της εφαρμογής υπάρχει ακόμα διαθέσιμος στο GitHub.

Σε ότι έχει να κάνει με το Popcorn Time, η απενεργοποίηση του έχει πραγματοποιηθεί από έναν προγραμματιστή με το όνομα Wally που εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη της εφαρμογής, ο οποίος έκλεισε όλους τους servers και διέγραψε όλα τα αρχεία αναφορών προκειμένου «να μην υπάρχει κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο για άλλο προγραμματιστή».

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση αυτή σύμφωνα με τον προγραμματιστή, έχουν παίξει οι DNS επιθέσεις που δεχόταν η ιστοσελίδα τις τελευταίες ώρες, προκαλώντας διάφορα προβλήματα επικοινωνίας με τον πάροχο που τη φιλοξενεί, κάνοντας αδύνατη τη μεταφορά του σε άτομα που συνεχίζουν να εργάζονται πάνω στην εφαρμογή. Βεβαίως κλώνοι της υπηρεσίας υπάρχουν για την ώρα αρκετοί, όμως η ιστοσελίδα του Popcorn time αποτελούσε την πιο δημοφιλή ανάμεσα τους.

Site: TheNextWeb / insomnia.gr

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ