Ο Γεράσιμος Γαλανός για το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ληξουρίου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 20:03

Ο Γεράσιμος Γαλανός για το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ληξουρίου

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και στον Cosmos 96,5 φιλοξενήθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ληξουρίου Γεράσιμος Γαλανός και παρουσίασε το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το υπόλοιπο του Καλοκαιριού.


Ο κος Γαλανός σημείωσε ότι και το φετινό καλοκαίρι είναι ιδιαίτερο λόγω κορωνοϊού και οι εκδηλώσεις γίνονται τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ανέφερε ότι ο Ιούλιος ήταν γεμάτος από εκδηλώσεις και ειδικά στα χωριά γιατί δεν είναι μόνο το Ληξούρι στην Παλλική αλλά και τα χωριά και εξήγησε ότι οι πολλές παραστάσεις Καραγκιόζη που πραγματοποιήθηκαν, έγιναν κυρίως για τα παιδιά. «Υπάρχουν αρκετοί που νομίζουν ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι μόνο για μεγάλους. Όχι είναι και για τα παιδιά και γι’ αυτό είχαμε αρκετές παραστάσεις Καραγκιόζη» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ιστορικές εκδηλώσεις για τις περιοχές του Δήμου και όχι μόνο παραστάσεις υπάρχουν στο πρόγραμμα, όπως επίσης και αρκετές μουσικές εκδηλώσεις – με περατζάδες, με συναυλίες…
Ο Αντιδήμαρχος έκανε εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα του Αυγούστου, όπου ανέφερε μία μία τις εκδηλώσεις που θα παρουσιαστούν. Ειδική αναφορά έγινε για την παράσταση «Κεφαλονίτικες Ιστορίες» και για την Λασκαράτεια Μνήμη όπου θα ακουστούν τραγούδια μελοποιημένα από τον Άγγελο Ανδρεάτο σε στίχους του Ανδρέα Λασκαράτου και θα παρουσιαστούν δρώμενα. «Δεν μπορούμε να κάνουμε φέτος - λόγω κορωνοϊού- να κάνουμε ένα φεστιβάλ σάτιρας όπως θα θέλαμε, αλλά του χρόνου πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε και θα προβάλλουμε τον παγκεφαλληνιακό Λασκαράτο και την σάτιρά του» επισήμανε ο κος Γαλανός.
Ιδιαίτερες εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της Παλικής που παρουσιάζουν την ιστορία των χωριών, το προσεισμικό Ληξούρι αλλά και προσωπικότητες της περιοχής ξεχασμένες από τον χρόνο θα παρουσιαστούν στο κοινό. «Οι εκδηλώσεις είναι για μικρούς και μεγάλους και πρέπει να τις χαρούμε» κατέληξε.

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250