«Ένα σκορτσάμπουνο στο Κοργιαλένειο Μουσείο!» - Εξαιρετική εκδήλωση πολιτισμού και λαογραφίας στο Αργοστόλι (εικόνες/video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 10:02

«Ένα σκορτσάμπουνο στο Κοργιαλένειο Μουσείο!» - Εξαιρετική εκδήλωση πολιτισμού και λαογραφίας στο Αργοστόλι (εικόνες/video)

 Μια εξαιρετική εκδήλωση πολιτισμού και λαογραφίας στον κήπο του Νάπιερ στο Αργοστόλι  την Τετάρτη το βράδυ.

«Ένα σκορτσάμπουνο στο Κοργιαλένειο Μουσείο» ο τίτλος της και αναμφίβολα τα όσα όμορφα ακούστηκαν έκαναν όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση να φύγουν απολύτως ικανοποιημένοι!

Το καλωσόρισμα το έκανε η κα Δώρα Μαρκάτου, η οποία είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης, ενώ η Θεοτοκούλα Μουλίνου παρουσίασε την εκδήλωση : «Ένα σκορτσάμπουνο στο Κοργιαλένειο - Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο»

Ο δρ. μουσικολογίας, Λαμπρογιάννης Πεφάνης έκανε μια αναλυτική αναφορά στην «Η οικογένεια του άσκαυλου: οργανολογικά και ιστορικά στοιχεία», ενώ ο ανερχόμενος οργανοπαίκτης και δεξιοτέχνης του σκορτσάμπουνου Μπάμπης Κακαρούμπας, ο οποίος και επισκέυασε το σκορτσάμπουνο του Κοργιαλενείου Λαογραφικού Μουσείου αναφέρθηκε στο «σκορτσάμπουνο στην Κεφαλονιά:τρόπος κατασκευής του». Παράλληλα, ο Μπάμπης Κακαρούμπας μας χάρισε μοναδικές μελωδίες από το σκορτσάμπουνό του.

Ακολούθως η κα Ελένη Λιναρδάτου παρουσίασε τους χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Μπάλλος», ο οποίος συμμετείχε με τους χορευτές του σε κεφαλονίτικους χορούς, συνοδεία και του σκορτσάμπουνου!

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για θέματα πολιτισμού Δήμου Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός, καθώς και ο Ανριπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Κουρής.

Η εκδήλωση ήταν υπό την υποστήριξη του Δήμου Αργοστολίου.

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω εικόνες και βίντεο από την εξαιρετική αυτή εκδήλωση πολιτισμού

{https://www.youtube.com/watch?v=oGbByTJW3ic}

123456789101112131415 115 21617192021222324252627293031