Διθυραμβικές κριτικές για το έργο του Μιχαήλ Ρωμανού στη Γερμανία εμπνευσμένο από τα γλυπτά του Παρθενώνα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 09:38

Ο Μιχαήλ Ρωμανός με την Νίκη Κάμτσιου

Ο Μιχαήλ Ρωμανός με την Νίκη Κάμτσιου

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η διεθνής εικαστική έκθεση στην Γερμανία, στην οποία συμμετείχε ο Μιχαήλ Ρωμανός με ένα εντυπωσιακό έργο του εμπνευσμένο από τα γλυπτά του Παρθενώνα, γνωστά και ως "Ελγίνεια" γλυπτά. Συγκεκριμένα ο βραβευμένος εικαστικός καλλιτέχνης από τον Όμιλο της UNESCO και την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, συμμετείχε στην ετήσια εικαστική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανική πόλη Bad Aibliing, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Μόναχο και η οποία διάρκεσε ένα μήνα, αποσπώντας εντυπωσιακά σχόλια και διθυραμβικές κριτικές για το έργο του μέσα από το οποίο περνάει το μήνυμα της επιστροφής των "Ελγίνειων" γλυπτών στην Ελλάδα.

Όπως είναι ήδη γνωστό ο καλλιτέχνης είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στον αγώνα της Ελλάδας για την πραγμάτωση του συγκεκριμένου στόχου και η νέα του δουλειά που εμπνέεται από τα αριστουργήματα του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, αποτελεί μία φωνή διαμαρτυρίας...

O Μιχαήλ Ρωμανός έχει παρουσιάσει με μεγάλη επιτυχία πέρυσι το καλοκαίρι, σε έκθεση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που διάρκεσε πέντε μήνες στο Μουσείο του Καλλιμάρμαρου Σταδίου, που βρίσκεται μέσα στο στάδιο, το έργο του "Ολυμπιακός Στόχος" με αναφορά σε ένα από τα γλυπτά του αετώματος, το οποίο θα κυκλοφορήσει προσεχώς σε γραμματόσημο.

Ο καλλιτέχνης εξηγεί ότι μέσα από τα νέα έργα του προσπαθεί να περάσει το μήνυμα της επιστροφής των μαρμάρινων γλυπτών του Παρθενώνα, στην Ελλάδα και γι αυτό το λόγο αγωνίζεται με την τέχνη του, να ευαισθητοποιήσει όλο και μεγαλύτερο φάσμα ανθρώπων, φιλότεχνων και μη, ως προς τη διάδοση του στόχου αυτού...

Λίγα λόγια για τον Μιχαήλ Ρωμανό

Ο Μιχαήλ Ρωμανός γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.
Είναι εικαστικός καλλιτέχνης, μουσειολόγος, επιμελητής εκθέσεων και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας.
Στο ενεργητικό του έχει σημαντικές εικαστικές εκθέσεις υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού (2012) καθώς και του Υπουργείου Εξωτερικών (2008).


Έχει επιμεληθεί για δύο συνεχή χρονιές την έκθεση για την Ειρήνη του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων (2009 & 2010) ενώ έχει εμπνευστεί και επιμελείται κάθε καλοκαίρι τη σπονδυλωτή έκθεση των "ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΗΣ" με τη συνεργασία των Δήμων της Αττικής και της Μυκόνου.
Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο Μιχαήλ Ρωμανός επιμελήθηκε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία την ετήσια εικαστική έκθεση Χρυσές Ευχές 2013 στο Μέγαρο της Πινακοθήκης Πειραιά... από όπου και οι φωτογραφίες !!! δείτε στιγμιότυπα από τα λαμπερά εγκαίνια παρουσία του Δημάρχου Πειραιά καθώς επίσης και από τα art & fashion events που διοργανώθηκαν καθ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, κάνοντας κλικ στο ling: http://goldenwishes2013.blogspot.gr/p/blog-page_7560.html