4ο Τ.Η.Μ.Ο. Φεστιβάλ: Ημέρες Μουσικής Δημιουργίας στο Ληξούρι με μοναδικά Live!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017 10:08

4ο Τ.Η.Μ.Ο. Φεστιβάλ: Ημέρες Μουσικής Δημιουργίας στο Ληξούρι με μοναδικά Live!

4ο Τ.Η.Μ.Ο. Φεστιβάλ 2017 - Ημέρες Μουσικής Δημιουργίας του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων



Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

To μουσικό φεστιβάλ του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχομένη χρονιά στις εγκαταστάσεις του Τμήματος στο Ληξούρι Κεφαλονιάς και διοργανώνεται από την εκπαιδευτική κοινότητα και τους φοιτητές του Τμήματος.
Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε το Σάββατο 24 Ιουνίου τον Παύλο Παυλίδη με τους Β-Movies για ένα ανεπανάληπτο Live.
Συνδιοργανωτής για μια ακόμη χρονιά η Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς)!!!
To φεστιβάλ αποτελεί ένα σημαντικό εκπαιδευτικό εργαλείο του τομέα της Τεχνολογίας του Ήχου όπου οι φοιτητές στο πλαίσιο μαθημάτων αναλαμβάνουν την διεξαγωγή του φεστιβάλ (οργάνωση, στήσιμο, soundcheck, ηχογράφηση, βιντεοσκόπηση, διεξαγωγή συναυλιών, κλπ). Το φεστιβάλ αυτό, πέρα από τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, αποτελεί και ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την Παλική και γενικότερα για την Κεφαλονιά στοχεύοντας στην ανάδειξη της παράδοσης της με τοπικά συγκροτήματα και καλλιτέχνες καθώς και την προβολή φοιτητών του Τμήματος στα πρώτα τους καλλιτεχνικά βήματα σε διάφορα μουσικά είδη. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν και καταξιωμένοι μουσικοί από όλη την Ελλάδα οπού κατά την παραμονή τους, πέρα των συναυλιών, πραγματοποιούν ειδικά σεμινάρια (masterclass) πάνω στο μουσικό είδος  που υπηρετούν.
Τα έσοδα του φεστιβάλ χρησιμοποιούνται για την απαιτητική συντήρηση του ηχητικού εξοπλισμού του Τμήματος, την αγορά νέου –συγχρόνου εξοπλισμού, τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης με βιβλία. Επίσης, θα χρησιμοποιηθούν για την διεξαγωγή σεμιναρίων και ημερίδων, για την συμμετοχή φοιτητών σε Διεθνείς Εκθέσεις και συνέδρια.Το φεστιβάλ θα καλυφθεί από τον τοπικά Μ.Μ.Ε. (ραδιόφωνο και τηλεόραση) όπως έγινε και τις προηγούμενές χρονιές. Η είσοδος στο μουσικό φεστιβάλ είναι ελεύθερη.
Λεπτομέρειες στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ: https://web.facebook.com/%CE%A4%CE%97%CE%9C%CE%9F-Festival-1653292421549318/?fref=ts

Με εκτίμηση,
η Οργανωτική Επιτροπή του 4ου ΤΗΜΟ Φεστιβάλ.


4ο Τ.Η.Μ.Ο. Φεστιβάλ 2017

Ημέρες Μουσικής Δημιουργίας του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων

Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Ιουνίου 2016

Δελτίο Τύπου

Line Up Παρασκευή 23 Ιουνίου

«Λαϊκή Κομπανία»

 Η «Λαϊκή Κομπανία», είναι ένα σχήμα που δημιουργήθηκε από καθηγητές και φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, αλλά και από ντόπιους κατοίκους του νησιού. Ο μοναδικός σκοπός της συνεργασίας αυτών των ατόμων είναι για τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ που διοργανώνεται για 4η συνεχόμενη χρονιά από καθηγητές και φοιτητές του τμήματος. Σκοπός τους είναι να ταξιδέψουν το κοινό αρκετά χρόνια πίσω, καθώς ετοιμάζουν ένα μουσικό αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη. Το σχήμα δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο όνομα. Το «λαϊκή κομπανία» είναι μία έμπνευση της στιγμής του Κώστα Χαριτάτου.

Κώστας Χαριτάτος: κιθάρα, Παναγής Σκλάβος: μπουζούκι, Δημήτρης Μπασιώτης: μπουζούκι, Λαμπρογιάννης Πεφάνης: βιολί, Σπύρος Τζιβράς: μπαγλαμάς, Απόστολος Αυγερινός: κιθάρα, Μαρία Δήμα: φωνή, ζήλια, Ιωάννα Τσόκα: φωνή, Ηρώ Καλιγά: φωνή, κρουστά.

Χορωδία Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Τζώρτζης Δελλαπόρτας (Αντρικό Τμήμα Καντάδας)

 Tο τμήμα των κανταδόρων της χορωδίας  Ληξουρίου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. «Τζώρτζης Δελλαπόρτας» με το μαέστρο κ. Σπύρο Θεοτοκάτο θα μας ταξιδέψει σε παλιές κλασσικές καντάδες συνοδευόμενες από ακουστική κιθάρα και μαντολίνο.

«Λαϊκά Τεχν…άσματα»

Το μουσικό σχήμα «Λαϊκά Τεχν…άσματα» δημιουργήθηκε από μια παρέα φοιτητών του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων, το Νοέμβριο του 2015 στο Ληξούρι Κεφαλονιάς. Αρχικά αποτελούταν από τους Δημήτρη Μπαλόμπα, Νικόλα Μυλωνά και  Δημήτρη Κιαμέ. Τον Οκτώβρη του 2016 προστέθηκαν στο σύνολο η Στέλα Μαλαβάζου, ο Κώστας Πέτροβας και ο Γιάννης Βαζαίος. Η μουσική τους σύνθεση είναι ελαφρολαϊκού - έντεχνου ύφους και αποτελείται από τους: Στέλα Μαλαβάζου: Φωνή, Νικόλας Μυλωνάς: Φωνή,Τουμπερλέκι, Δημήτρης Μπαλόμπας: Μπουζούκι, Δημήτρης Κιαμές: Κιθάρα Κώστας Πέτροβας: Μπουζούκι, Γιάννης Βαζαίος: Μπάσο.

«Οι Παραδοσιακοί»

«Οι Παραδοσιακοί» ιδρύθηκαν φέτος από φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων στο Ληξούρι. Προέρχονται από διαφορετικές μουσικές σκηνές,  μα στο σχήμα αυτό συνδυάζουν όλοι μαζί το ταλέντο τους τιμώντας τον παραδοσιακό ήχο με τον σεβασμό και το πάθος που του αξίζει, ταξιδεύοντας μας σε νότες και ρυθμούς τόσο οικείους μα και τόσο απολαυστικούς.

 Τα μέλη του συγκροτήματος είναι: Μαλαβούζου Στέλλα: Φωνή, Νικολάου Κωστας: Βιολί, Κιαμές Δημήτριος: Ηλ.Κιθάρα, Μυλωνάς Νικόλας: Τουμπερλέκι, Βαζαίος Γιάννης: Ηλ.Κοντραμπάσο.

Κύκλος

Ο «Κύκλος» είναι ένα progressive/psychedelic rock συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε το 2013 στο Ληξούρι Κεφαλονιάς. Η σύνθεσή τους αποτελείται από  ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο και τύμπανα. Οι ορχηστρικές συνθέσεις τους μας παραπέμπουν σε ένα κινηματογραφικό μοτίβο το οποίο περιέχει  χαρακτηριστικά της progressive rock σκηνής και γενικότερα της experimental μουσικής. Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι ηχογραφήσεις του πρώτου ολοκληρωμένου τους album το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Τα μέλη του συγκροτήματος είναι: Στάθης Ρήγας: Ηλεκτρική Κιθάρα, Κώστας Αναστασόπουλος: Τύμπανα, Λαδιανός Αλέξανδρος: Ηλεκτρικό Μπάσο.

Mauve House

Οι Mauve House είναι ένα Stoner Rock συγκρότημα που σχηματίστηκε το 2016 στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, με σκοπό να παίξουν μουσική που τους εκφράζει. Βασικός άξονας της συνεργασίας τους είναι η αγάπη τους για το Stoner Rock. Η μπάντα αποτελείται από μια ηλεκτρική κιθάρα, ένα μπάσο και ένα σετ drums.

Χάρης Τζανιδάκης: Ηλεκτρική Κιθάρα και Φωνητικά, Κώστας Γιανακόπουλος: Ηλεκτρικό Μπάσο και Δεύτερα Φωνητικά, Δημήτρης Κιαμές: Τύμπανα Και Δεύτερα Φωνητικά.

The Jaffie Ryders

 Οι ''The Jaffie Ryders'' είναι μια μπάντα η οποία δημιουργήθηκε το 2017 στο Ληξούρι Κεφαλλονιάς. Η σύνθεσή τους αποτελείται από δύο ηλεκτρικές κιθάρες, ένα ηλεκτρικό μπάσο, τύμπανα και δύο φωνές. Η μουσική τους περιλαμβάνει στοιχεία της 60s-70s Garage Rock.

Οι ''The Jaffie Ryders'' αποτελούνται από τους: Μπούσιας Σπύρος: ηλ.κιθάρα,  Τσινώλης Γιώργος:φωνή, ηλ.κιθάρα, Γιαννακόπουλος Κωνσταντίνος: ηλ.μπάσο, φωνή, Παπουτσής Χάρης: τύμπανα.

Line Up Σάββατο 18 Ιουνίου

Παύλος Παυλίδης & B-movies

Ο Παύλος Παυλίδης και οι B-movies ταξιδεύουν και αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα και μας παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα αναδρομή σε όλη τη μουσική πορεία του αγαπημένου τραγουδοποιού.

Ένα υψηλής έντασης live, με τραγούδια τόσο από την αξέχαστη εποχή των Ξύλινων Σπαθιών όσο και από τη μεταγενέστερη  διαδρομή του Παύλου. Αγαπημένες μελωδίες και πολυτραγουδισμένοι στίχοι που έχουν γράψει την ιστορία τους στην ελληνική μουσική.

Οι  B- movies ανανεωμένοι κατά το ήμισυ εξακολουθούν να βρίσκονται στο πλευρό του Π. Παυλίδη. Αναγνωρισμένοι πια σαν ένα από τα καλύτερα ελληνικά συγκροτήματα δεν παύουν να εξελίσσονται και να πειραματίζονται  δίνοντας μας έτσι  πάντα κάτι το διαφορετικό στις συναυλίες τους.

Οι B-movies είναι οι: Τόλης Δεληγιάννης: μπάσο, Ορέστης Μπενέκας: πλήκτρα,                                           Δημήτρης Οικονόμου: τύμπανα, Αλέκος Βουλγαράκης: ηλ. κιθάρα.

The Rule of Three

Οι «The Rule of Three» είναι ένα γκρουπ που σχηματίστηκε το 2012 στα Γιάννενα από τρεις μουσικούς και φίλους, που για πολλά χρόνια μοιράζονταν την ίδια σκηνή και τις ίδιες μουσικές ανησυχίες. Αποτελεί αποτέλεσμα πολλών μεταμορφώσεων και διεργασιών, που διαδέχθηκαν χρόνια, μουσικούς «συνέταιρους» και πειραματισμούς και οδήγησαν τελικά στην παρούσα μορφή αλλά κυρίως στον κυρίαρχο ήχο. Η μουσική αυτή αναζήτηση, που περιλαμβάνει στοιχεία της experimental, ατμοσφαιρικής jazz αλλά και trip[hop] μουσικής, μετουσιώθηκε μέσα από το πρώτο EP με τίτλο Shades of Blue που ολοκληρώθηκε το 2014 με βασικά εργαλεία τα τύμπανα, το μπάσο και τους synth ήχους.

Οι The Rule of Three είναι οι: Ηλίας Αράπογλου, Σεντελές Πάνος και Σεντελές Θανάσης.

X-Bastard

Μεγαλωμένος στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Τούμπα, ο Γρηγόρης, γνωστός και ως X-Bastard, είναι ένα παιδί το οποίο θρέφει μεγάλη αγάπη για το Hip-Hop. Από μικρή ηλικία παρακολουθούσε με αμείωτο ενδιαφέρον τα δρώμενα της ελληνικής Hip-Hop σκηνής έχοντας πάντα ένα όνειρο: να εκφράσει τα πιστεύω του μέσα από την μουσική του. Με ήδη έναν δίσκο στο δυναμικό του και συμμετοχές σε φεστιβάλ όπως το THHF, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα μας προσφέρει μια βραδιά γεμάτη ενέργεια, δυναμισμό, πάθος και άφθονο Hip-Hop.

Boozer

ΟΙ Boozer είναι ένα μουσικό σχήμα το ποιο απαρτίζεται από ντραμς, μπάσο, πλήκτρα και κιθάρα. Συνδυάζει στοιχεία jazz, funk-fusion με RnB πινελιές. Mετά από ανεξέλεγκτα jams και πρόβες από φοιτητές του ΤΕΙ και μη, οι τέσσερις τους αποφασίσανε μέσα από μια πολυποίκιλή διάδραση να συνυπάρξουνε μουσικά. Σε μια περίοδο όπου όλοι μιλούν για χρέη, σαν Boozer αποφασίσανε να ενοποιήσουνε την μουσική τους ευχέρεια με σκοπό να σας χαρίσουνε ένα δροσιστικό, ξέγνοιαστο καλοκαίρι.

To συγκρότημα αποτελείται από: Ευστάθιος Ρήγας: Ηλεκτρική κιθάρα, Γεώργιος Λιάπης: Μπάσο, Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος: Ντραμς, Φωνητικά, Φοίβος Ματζόγλου: Πλήκτρα, Φωνητικά.

Burning Effigy

Οι Burning Effigy είναι μια μπάντα που δημιουργήθηκε στο Ληξούρι Κεφαλονιάς τον Μάρτιο του 2017. Βρίσκονταν για Jam στο προβάδικο της σχολής έχοντας επιρροές από classic rock, hard rock, blues rock αλλά και progressive.Επόμενο λοιπόν ήταν να οδηγηθούν μετά από καιρό σε δημιουργία μπάντας ώστε να παίξουν και στο ΤΗΜΟ festival.

Η σύνθεση τους αποτελείται: Αρίστος Καρβελάς: Κιθάρα, Φωνή, Δημήτρης Κιαμές: Πλήκτρα,2η Φωνή, Σάββας Παπαδόπουλος: Τύμπανα, Χάρης Παπουτσής: Μπάσο.

Que Te La Pongo

Οι Que Te La Pongo είναι ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ  Ιονίων Νήσων. Απαρτίζεται από τέσσερεις φοιτητές και φίλους με κοινές pop επιρροές. Ερμηνεύουν επανεκτελέσεις διαφόρων διαχρονικών mainstream κομματιών με εναλλακτικό τρόπο. Πρόκειται για ένα σχήμα που κινεί το ενδιαφέρον με τον συνδυασμό ιδιαίτερων μουσικών οργάνων, ανάμεσά τους cajon , kazoo και egg shakers. Έρχονται να ανέβουν στη σκηνή και να εγκαινιάσουν το σχήμα τους με την ευκαιρία που τους δίνεται στο ΤΗΜΟ Festival.

Στην ηλεκτρακουστική κιθάρα, φωνή η Στέλλα Μαλαβάζου, στο kazoo, φωνή η Wendy Μπούκα, στο cajon, φωνή o Νίκος Μυλωνάς, στα egg shakers, φωνή η Κωνσταντίνα Παναγοπούλου.

4 THMO AFISA4 THMO AFISA4 THMO AFISA4 THMO AFISA4 THMO AFISA4 THMO AFISA4 THMO AFISA

 


Ετικέτες: