Τα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης με εικαστικά έργα επτανήσιων καλλιτεχνών στη Villa Ροδόπη του Κώστα Eυαγγελατου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2014 07:10

Τα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης με εικαστικά έργα επτανήσιων καλλιτεχνών στη Villa Ροδόπη του Κώστα Eυαγγελατου

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη προσέλευση φιλοτέχνων τα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης με ζωγραφικά και χαρακτικά έργα σύγχρονων Επτανησίων καλλιτεχνώνστη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa ΡΟΔΟΠΗ του Κώστα Ευαγγελάτου στο Αργοστόλι. Η έκθεση διοργανώθηκε με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα ( 1864-2014) και απαρτίζεται από εκθέματα που ανήκουν στη συλλογή του ζωγράφου, λογοτέχνη, θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου, ο οποίος την έχει επιμεληθεί.

Στα εγκαίνια έγινε ιστορική εισαγωγή και αισθητική προσέγγιση από την Μαράη Γεωργούση, ιστορικό τέχνης.
Παραυρέθηκε η Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, πολλοί καλλιτέχνες, επιστήμονες, εκπρόσωποι της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, ομογενείς και πολλοί φιλότεχνοι συμπολίτες.

Στην έκθεση αντιπροσωπεύονται καλλιτέχνες που κατάγονται από τα Ιόνια νησιά και εκφράζουν ποικιλότροπα την διαχρονική ομορφιά και την πνευματικότητα του Επτανησιακού χώρου. Ενθουσιώδεις ήταν οι κριτικές και οι απόψεις για την έκθεση που εντυπωσίασε με τον πλούτο και την ποιότητα των έργων και των εκδόσεων τέχνης, που με ενδεικτικό αλλά ουσιαστικό τρόπο αναδεικνύουν και επισημαίνουν την μεγάλη προσφορά των Επτανήσων στην νεοελληνική αλλά στη διεθνή τέχνη. Ο Κ.Ευαγγελάτος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της έκθεσης και όλους που υποστηρίζουν με συνέπεια τις πολιτιστικές και επιμορφωτικές του δράσεις του στο γενέθλιο νησί.

Ακολούθησε κοκτέιλ μέχρι αργά το βράδυ στον κατάφυτο και διακοσμημένο με λίθινα γλυπτά κήπο, με μουσική και προσφορά γλυκών του κουταλιού από το "Αρμάρι της Νιόβης", γλυκίσματα από την παραδοσιακή " Βοσκοπούλα" και εκλεκτά κεφαλονίτικα κρασιά προσφορά του Stateri.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 21 Σεπτεμβρίου 2014.
πληροφορίες: 26710 28501

www.rodopicollection.blogspot.com

Κ.ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΕΥΑ ΚΑΙ ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΡΙΑΤΟΣΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣΜΑΡΑΗ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ ΝΙΚΟΣ ΓΑΡΜΠΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΚΚΟΛΙΑΔΗ ΓΑΡΜΠΗΞΕΝΑΓΗΣΗΟ ΝΙΚΟΣ ΓΑΡΜΠΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΟΠΡΑΝΟ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥΡΑΜΑΝΤΑΝ ΜΑΡΤΖΟΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΚΚΟΛΙΑΔΗ-ΓΑΡΜΠΗ Κ.ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΜΑΡΑΗ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ ΝΙΚΟΣ ΓΑΡΜΠΗΣΣΟΦΙΑ ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ-ΚΩΣΤΟΜΕΝΗ Κ.ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΤΙΑΤΟΥ-ΦΑΝΟΝ ΜΑΡΑΗ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ ΑΛΕΞΙΑ ΜΑΡΤΣΕΛΟΥ-ΚΟΥΡΗ ΜΑΡΑΗ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ
ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ