Αυτό θα είναι το πρόγραμμα του Καρναβαλιού στον Δήμο Αργοστολίου (Ρούχωτας στον COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024 18:11

Αυτό θα είναι το πρόγραμμα του Καρναβαλιού στον Δήμο Αργοστολίου (Ρούχωτας στον COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο  Εδικός Σύμβουλο σε θέματα πολιτισμού του Δήμου Αργοστολίου Βίκτωρας Ρουχωτάς, ο οποίος αναφέρθηκε στον προγραμματισμό και το ξεκίνημα του φετινού καρναβαλιού στον Δήμο  Αργοστολίου.

« Πρέπει να κάνουμε ένα δυνατό καρναβάλι , η στέψη της Βασίλισσας που με αυτήν ουσιαστικά ξεκινά το καρναβάλι, θα γίνει 25 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου. Την έναρξη θα την κάνουν χορευτικοί σύλλογοι από την πλατεία Καμπάνας και θα καταλήξουμε στην πλατεία Βαλλιάνου όπου θα γίνει η στέψη της βασίλισσας και θα ακολουθήσει πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα.

Στις 2 Μαρτίου θα ξεκινήσει το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού και θα συνεχίσει στις 16 Μαρτίου.

Στις 2 Μαρτίου ξεκινά το καρναβάλι στην Λειβαθώ.

Στις 7 Μαρτίου γιορτάζουμε στο Αργοστόλι την Τσικνοπέμπτη με τσίκνισμα στην κεντρική πλατεία και ο Χορευτικός Σύλλογος Βάλσαμος θα φτιάξει το παραδοσιακό ρυζόγαλο. Παράλληλα θα υπάρχει ο Άγγελος Ανδρεάτος με την ορχήστρα του σε ένα πλούσιο πρόγραμμα και διάφοροι χορευτικοί σύλλογοι που θα πλαισιώσουν με χορούς την βραδιά.

Σχεδιάζουμε 9 Μαρτίου ένα πάρτι μασκέ στον Θαλασσόμυλο και από 9 έως 16 Μαρτίου ο Διονύσης Φωκάς θα επιμεληθεί μία έκθεση μάσκας και αφίσας.

Την προτελευταία Κυριακή 10 Μαρτίου θα ξεκινήσει το καρναβάλι στον Πόρο.

Στις 13 Μαρτίου θα γίνει ένα παιδικό μασκέ πάρτι στο θέατρο και παράλληλα την ίδια ,μέρα ο Σύλλογος «Ριφόρτσο» θα παρουσιάσει τον Κεφαλονίτικο γάμο στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Κεφαλονιάς.

Στις 15 Μαρτίου θα γίνει η νυχτερινή παρέλαση με προπομπούς Ισπανίδες και Βραζιλιάνες χορεύτριες και στις 17 Μαρτίου μεσημέρι θα γίνει η κεντρική παρέλαση και θα ακολουθήσει συναυλία στην πλατεία.

Στις 18 Μαρτίου έχουμε την Καθαρή  Δευτέρα  στο Αργοστόλι στον Κούταβο και παραδοσιακά στην Σκάλα.

Ενδιάμεσα έχουμε και μάσκαρες στην Λειβαθώ από συλλόγους που ετοιμάζουν το δικό τους πρόγραμμα, όπως και σε άλλα χωριά χορούς κλπ και όλοι μαζί θα συμμετέχουν στην βραδινή παρέλαση της 15ης και στη κεντρική στις 17 Μαρτίου».

Κλείνοντας ο κ Ρουχωτάς ευχήθηκε σε όλους να περάσουν καλά κατά την καρναβαλική περίοδο.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.            




00 inkefalonia general ad 300X250