«Στις συνοικίες του απείρου» - Βέρρα Γαλάτεια – Αποτίμηση παρουσίασης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 11:20

«Στις συνοικίες του απείρου» - Βέρρα Γαλάτεια – Αποτίμηση παρουσίασης

«ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ» - ΒΕΡΡΑ ΓΑΛΑΤΕΙΑ – ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

  • Σε μια κατάμεστη αίθουσα με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 στις 18.30 η παρουσίαση της 7ης  ποιητικής συλλογής της Βέρρα Γαλάτειας «Στις συνοικίες του απείρου»
  • Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Κεφαλονιάς – Ιθάκης, τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και το βιβλιοπωλείο ΚΥΒΟΣ.
  • Τον χαιρετισμό , σύντομη αποτίμηση του συνολικότερου έργου της ποιήτριας και απαγγελία επιλεγμένων ποιημάτων έκανε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτρης Ζαβιτσιάνος
  • Στη συνέχεια την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής ανέλαβε  ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Ηλίας Τουμασάτος, που με αισθαντικότητα «συνομίλησε» με το έργο της ποιήτριας και επικοινώνησε τα βαθύτερα νοήματα των ποιημάτων καταδεικνύοντας πόσο επίκαιροι είναι οι προβληματισμοί που περιέχουν.
  • Τη σκυτάλη έλαβε η δικηγόρος Έφη Αναστασιάδου, η οποία για άλλη μία φορά μάγεψε το ακροατήριο καθώς με το δικό της μοναδικό τρόπο μας οδήγησε στα ποιητικά μονοπάτια της Βέρρα Γαλάτειας και φώτισε τις ιδιαίτερες αξίες και τα χαρακτηριστικά των συνοικιών του απείρου.
  • Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων η εκπαιδευτικός Ματίνα Κουτσιμανή με τη βελούδινη και θεατρική φωνή της απήγγειλε με ιδιαίτερη ευαισθησία τα ποιήματα που είχαν επιλέξει οι δύο ομιλητές.
  • Ευχαριστούμε θερμά το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας κ. Γεώργιο Αλεξανδράτο, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Νικόλαο Φαραντούρη, όπως επίσης τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , όλους τους φίλους και φίλες της ποίησης της Βέρρα Γαλάτειας που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.
  • Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε στην παρουσία πολλών μαθητών - κυρίως του Δημοτικού - που είναι φανατικοί θαυμαστές της ποίησης της αγαπητής τους μουσικού.
  • Επίσης, ευχαριστούμε το Δ.Σ. της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης Αργοστολίου για την παραχώρηση της αίθουσας και την κ. Κάτε Αντωνέλου για τη ζεστή φιλοξενία.
  • Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τα τοπικά ΜΜΕ που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συνδέσμου και συγκεκριμένα: Το www.kefalonitis.com & τη συνεργάτιδά  του Σοφία Δέδε ,  το  www.kefaloniapress.gr  & τον συνεργάτη του Μάκη Λεκατσά, καθώς και το www.inkefalonia.gr & τη συνεργάτιδα Δέσποινα Χαρώνη που κάλυψαν δημοσιογραφικά την εκδήλωση. Παραθέτουμε στο τέλος τους συνδέσμους με τα ρεπορτάζ που έχουν κάνει στις ειδησεογραφικές τους ιστοσελίδες ή/και στα κανάλια τους στο  youtube.

Παράλληλα ευχαριστούμε και όλα τα τοπικά ΜΜΕ που προέβαλαν την Εκδήλωση.

  • Ρεπορτάζ και εκτενή αποσπάσματα από την Εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους.

1. https://www.inkefalonia.gr/politismos/114565-ena-monadiko-taksidi-stis-synoikies-tou-apeirou-apo-tin- galateia-verra-eikones?fbclid=IwAR2KFxn5TB-qWRg3ohLiZufUE2DMYBBKBQx0e8PmWRU_0J9gga2zCpjNSoA

2. https://www.kefaloniapress.gr/topika/politismos/article/496561/i-paroysiasi-tis-neas-poiitikis-syllogis-tis- galateias/?fbclid=IwAR2u_bYig9n7QuEBhN2dCmGvTSJOglBtEJWfrckA8JM6bqP4jL4EZM8MBPk

3. https://kefalonitis.com/εκδη λώσει ς/παρουσί αση -ποι η τ ι κή ς -συλλογ ή ς -στι ς -συν οι κί ες -τ ου -απεί ρου -αργ οστ όλι -

22-10-2022/

4. https://www.youtube.com/watch?v=T0E0FZhqiUU

  • Εκ μέρους της ποιήτριας ο κ. Γεράσιμος Καμπίτσης («Photoland Kefalonia”) ανέλαβε τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης, την οποία μπορείτε να δείτε στον εξής σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=7pLHGBif3fI

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο  Πρόεδρος                                                                                              Η Γραμματέας