Aπόψε η συναυλία της Φιλαρμονικής Σχολής Πάλλης - Η ελληνική πρεμιέρα του μουσικού έργου Suite 2020 for concert band

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022 22:23

Aπόψε η συναυλία της Φιλαρμονικής Σχολής Πάλλης - Η ελληνική πρεμιέρα του μουσικού έργου Suite 2020 for concert band

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΛΛΗΣ

ΤΗΝ 1η ΑΥΓ 2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

της Suite 2020 for Concept Band

Την Δευτέρα 1 η Αυγούστου 2022, θα πραγματοποιηθεί στο Ληξούρι, από την concert band της Φιλαρμονικής Σχολής Πάλλης η ελληνική πρεμιέρα του μουσικού έργου Suite 2020 for concert band. Πρόκειται για ένα συλλογικό έργο, με χαρακτήρα φιλανθρωπικό, το οποίο έγραψαν οι συνθέτες Μακρής Χαράλαμπος (Ελλάδα), Ilio Volante (Ιταλία), Francisco José Rosal Nadales (Ισπανία) και Francisco Manuel Relva Pereira (Πορτογαλία).

Οι τέσσερις συνθέτες διαθέτουν εξ’ ολοκλήρου τα έσοδα των συναυλιών που περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους, την Suite 2020, προς οικονομική ενίσχυση φορέων και συλλογικοτήτων που συνδέονται με τους τομείς της υγείας και πολιτισμού σε όλο τον κόσμο και η λειτουργία τους επηρεάστηκε από την πανδημία Covid-19.

Σε αυτή την συναυλία θα δώσουν το παρών και θα διευθύνουν την μπάντα της Φιλαρμονικής και οι τέσσερις δημιουργοί της Suite 2020. Πέραν του έργου αυτού, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πολλές μουσικές εκπλήξεις και έργα των τεσσάρων συνθετών σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, καθιστώντας την κεντρική συναυλία της Φιλαρμονικής σε ένα μουσικό γεγονός πανευρωπαϊκής εμβέλειας.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του έργου πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πορτογαλικού Υπουργείου Πολιτισμού στο Centro de Artes e Espectáculos da Figueira da Foz τον περασμένο Μάρτιο, από τις μπάντες των Lares και Santana, υπό τη διεύθυνση των τεσσάρων δημιουργών και του πορτογάλου μαέστρου Paulo Alexandre Alves Silva. Έως σήμερα ακολούθησαν άλλες τρείς εκτελέσεις στην Πορτογαλία με σημαντικότερη ίσως αυτή στον ιστορικό χώρο της Μονής Santa Clara-a-Nova στην Coimbra κατά τη διάρκεια των εορτών της Αγίας Βασίλισσας

Ισαβέλλας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στις εκτελέσεις που γίνονται ,χωρίς την παρουσία των τεσσάρων δημιουργών, υπάρχουν αναρτημένες προς τιμήν τους οι σημαίες των χωρών που εκπροσωπούν σε ένδειξη φιλίας και αλληλεγγύης των λαών.

Η συναυλία της 1ης Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του A’ Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου υπό την αιγίδα του Δήμου Ληξουρίου και τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων:

Ζαχαροπλαστεία Μαυροειδής,

Hair by Eleni Dere,

Κρεοπωλείο ‘Κότσας’,

Εμπορία ελαστικών–βουλκανιζατέρ Βασιλάτος Ηλίας & Παναγής Ο.Ε.,

Yolo Σπιτόγυρος,

Hotel Sofi,

Cozi web sports café and eaterie,

Super Market Ευαγγελάτος και

Lixouri Cruises by Gloria

Τα έσοδα των χορηγιών και των εισιτηρίων θα ενισχύσουν τις εκπαιδευτικές δράσεις της Φιλαρμονικής Σχολής Πάλλης που επλήγη πολλαπλά από τους περιορισμούς και τα μέτρα κατά της πανδημίας Covid-19.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής, ο μαέστρος Χαράλαμπος Μακρής μαζί με τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες – δημιουργούς της Suite 2020 και όλοι οι μαθητές και μουσικοί της Φιλαρμονικής Σχολής Πάλλης, σας προτρέπουν να εντάξετε στο πρόγραμμά σας την συναυλία της 1ης Αυγούστου και να μην χάσετε μια πραγματική γιορτή της ευρωπαϊκής μουσικής!

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Υπσγος ε.α. Ηλίας Παρίσης

 MAKRIS Page 1 page 0001MAKRIS Page 2 page 0001




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250