Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου: “Ευρηματική παρουσίαση γεγονότων της Μικρασιατικής Καταστροφής..."

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 11:25

Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου: “Ευρηματική παρουσίαση γεγονότων της Μικρασιατικής Καταστροφής..."

Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου .

Επιβεβαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η ποιότητα των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το Λύκειο Ελληνίδων Αργοστολίου , με την ευρηματική παρουσίαση γεγονότων της Μικρασιατικής Καταστροφής στην εκδήλωση που είχα την τιμή να παραβρεθώ .

«Εκδήλωση Μνήμης στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής -Βιβλιοπαρουσίαση»

Όλα σε τάξη και προγραμματισμό υπό το άγρυπνο βλέμμα και την αγάπη της προέδρου κ Ευρώπης Μοσχονά .

Τα θέματα υπέροχα στημένα , οι ομιλητές και οι παρουσιάσεις ευρηματικές και πολλή καλά δουλεμένες .

Η παρουσίαση της Μικρασιατικής Καταστροφής και η αφήγηση του καθηγητου κ Βασιλείου Μανίκα , φιλόλογου , μας καθήλωσε και μας συγκλόνισε .

Η παρουσίαση του βιβλίου της κ Ιουλίας Μεναγιας -Κατσώνη «Πέτρο ν ‘ακούς την σιωπή» απο την κ Διον. Κουμαριώτη μας ζωντάνεψε την ιστορία της ήττας του 1922 μέσα απο ένα γεγονός που παρέμεινε 100 χρονια άγνωστο στους πολλούς .

Η ηρεμία και η καταπληκτική αφήγηση της «συγγραφέως» κ Ιουλιας Μεναγια- Κατσώνη μας πέρασε το νόημα μιας ιστορίας και ενος πολιτισμού που θελουμε και πρέπει να διατηρήσουμε .

Το κλείσιμο με την ερμηνεία των έργων « Στο πατάρι, μια λάμψη στον Βόσπορο» και « ο χορος της Αισέ» απο την πιανίστα Αδα Σιματου , σε σύνθεση Ευανθίας Ρεμπουτσικα , σφράγισε την εντύπωση μας για την εκδήλωση .

Το τελικό κέρασμα απο γλυκά και εδέσματα της Μικρασιατικής Ασίας εντυπωσιακά .
Μπράβο στην κ Ευρώπη Μοσχονά και σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου Ελληνίδων Αργοστολιου για την υπέροχη και ποιοτική εκδήλωση .

Οι φωτογραφίες του Σπύρου Αλεβιζόπουλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο σεβ. Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Κουρής και πολύς κόσμος 

Ανάρτηση του Σωτήρη Κουρή

 

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250