Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα ποίησης στο Αργοστόλι

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013 13:17

Ζωγραφική του Ευάγγελου Ευαγγελάτου , επνευσμένη από το αντίστοιχο έργο του Διαμαντή Διαμαντόπουλου

Ζωγραφική του Ευάγγελου Ευαγγελάτου , επνευσμένη από το αντίστοιχο έργο του Διαμαντή Διαμαντόπουλου

Με αφορμή τη χθεσινή, παγκόσμια ημέρα της ποίησης  πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από τους Συλλόγους Ποιητών και Ναυτικών στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος». Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Ποιητής Γιώργος Σπηλιώτης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων ο Αντιπεριφερειάρχης κος Σωτήρης Κουρής και ο  Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κεκάτος, ο οποίος και απύφθηκε ένα σύντομο χαιρετισμό.

Αξίζει να αναφερθεί η ενεργή συμμετοχή μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων του Αργοστολίου οι οποίοι απήγγειλαν ποιήματα ελλήνων και ξένων ποιητών, ενώ ακολούθησε η απαγγελία ποιημάτων από Κεφαλονίτες δημιουργούς , μεταξύ των οποίων η κυρία Σοφία Αράβου Παπαδάτου μέλος της κεντρικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

Το inkefalonia.gr επικοινώνησε με τον Παιδίατρο Ευάγγελο Ευαγγελάτο , ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην εκδήλωση και έδραξε την ευκαιρία να εκφράσει τη συμπαράσταση στον κυπριακό λαό με ένα ποίημα του Γιώργου Σεφέρη , εμπνευσμένο για την Κύπρο.

Ο κος Ευαγγελάτος αναφέρθηκε στην τραγικότητα του  ανθρώπου που ξεκίνησε με όνειρα αλλά συνειδητοποίησε ότι ο δρόμος που είχε ακολουθήσει είναι λανθασμένος και αποφασίζει ν’ αλλάξει ζωή, ψύχοντας έναν καινούργιο δρόμο, όπως καλείται και η Κύπρος σήμερα ν’ αποφασίσει.

«Στο περιγιάλι το κρυφό
κι άσπρο σαν περιστέρι
διψάσαμε το μεσημέρι
μα το νερό γλυφό.

Πάνω στην άμμο την ξανθή
γράψαμε τ’ όνομά της
Ωραία που φύσηξε ο μπάτης
και σβήστηκε η γραφή .

Με τι καρδιά, με τι πνοή,
τι πόθους και τι πάθος
πήραμε τη ζωή μας· λάθος!
κι αλλάξαμε ζωή.»


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250