Η ΚΕΔΗΚΕ για την ολοκλήρωση των Καρναβαλικών εκδηλώσεων

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013 11:48

Η ΚΕΔΗΚΕ για την ολοκλήρωση των Καρναβαλικών εκδηλώσεων

H Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλλονιάς ολοκλήρωσε και φέτος τις Καρναβαλικές Εκδηλώσεις 2013 διατηρώντας τα έθιμα της αποκριάς σε όλο το Νησί. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες μας συμμετείχαν μαζικά και με το κέφι τους έδωσαν μία άλλη διάσταση στις εκδηλώσεις και σε εμάς την δύναμη να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε αναλάβει.

Επικεντρωθήκαμε στην επαφή και την επικοινωνία με τον κόσμο που υπερασπίζεται την δύναμη των ιδεών, των συναισθημάτων και τον πολιτισμό, που αγωνίζεται, σκέφτεται και υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια του, που συμμετέχοντας δημιουργεί πολιτισμό , που περιφρονεί την επιβολή δύναμης και την επιθετικότητα.

Προσκαλέσαμε τους νέους προσπαθώντας να τους εντάξουμε ενεργά στην πολιτιστική μας παράδοση και το καταφέραμε.
Ενεργοποιήθηκαν σε όλο το Νησί όλοι οι Πολιτιστικοί Φορείς από άκρη σε άκρη , και δόθηκε βαρύτητα στα παιδιά του τόπου μας.

Οι γιορτές των Αποκριών μας απέδειξαν ότι ο «Κρυμμένος Θησαυρός» βρίσκεται στο γέλιο και τη χαρά στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων, κάτι που τόσο είχαμε ανάγκη όλοι μας .
Τα Καρναβαλικά δρώμενα πέτυχαν χάρη στην εξαιρετική δουλειά και προσφορά των Οργανωτικών Επιτροπών και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης σε Ληξούρι, Αργοστόλι, Πόρο και σε κάθε Δημοτική Ενότητα την Καθαρά Δευτέρα.

Το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το ίδιο εάν δεν είχαμε την συμμετοχή και την συμπαράσταση όλων όσων βοήθησαν.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να τους απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που συνεχίζουν και αντιστέκονται μέσω της προσφοράς τους αυτής σε ότι μίζερο μας περιβάλει :
• To Σώμα Ελλήνων Προσκόπων για την αμέριστη βοήθεια του στην διεξαγωγή του Κρυμμένου Θησαυρού.
• Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών.
• Τους Πολιτιστικούς Συλλόγους , τα Σχολεία, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων , τους Ελεύθερους Καρναβαλιστές για την συμμετοχή τους και την ζωντάνια τους.
• Τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την διαφήμιση και κάλυψη των εκδηλώσεων.
• Τους κο Βούτο Σάκη και κο Γαλανό Γεράσιμο κα Δαρδαμάνη Ελένη κα Σιμωτά Ευανθία για την παρουσίαση των παρελάσεων.
• Όλους τους χορηγούς μας γιατί στις δύσκολες οικονομικά μέρες που διάγουμε, δεν ξεχνούν την έννοια της προσφοράς για το καλό του τόπου μας .
• To στελεχιακό δυναμικό της Κ.Ε.Δ.Η.ΚΕ. που γα άλλη μια φορά ακούραστα ανταπεξήλθε στο έργο του.

Η χαρά από την μουσική και τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού ας λειτουργήσουν σαν καλός αγωγός για να μεταφερθούν στο μέλλον οι διαχρονικές αξίες της παράδοσης μας ως τόνωση στον ψυχισμό μας.

Κάθε μας προσπάθεια και έμπνευση την καταθέτουμε από καρδιάς ως πολιτιστική παρακαταθήκη για τις τωρινές και τις μέλλουσες γενιές.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
Άγγελος Κωνσταντάκης