Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τον Σπύρου Ευαγγελάτο στην Κεφαλονιά υπό την αιγίδα της ΠτΔ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 19:18

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τον Σπύρου Ευαγγελάτο στην Κεφαλονιά υπό την αιγίδα της ΠτΔ

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Έρευνα, σύνθεση, ερμηνεία. Προσεγγίζοντας το θέατρο του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου

3-5 Ιουνίου, Κεφαλονιά

Yπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας

Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Mε τη συνεργασία της Ακαδημίας Αθηνών και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Έρευνα, σύνθεση, ερμηνεία. Προσεγγίζοντας το θέατρο του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου θα λάβει χώρα  στο Αργοστόλι, στο θέατρο Κέφαλος, στις 3 και 4 Ιουνίου και στο Ληξούρι, στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη, στις 5 Ιουνίου 2022. Οι 37 επιστήμονες του θεάτρου, μελετητές του ανεκτίμητου έργου του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, θα παρουσιάσουν τις πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες τους στον αγαπημένο τόπο καταγωγής του. 

To Διεθνές Συνέδριο διοργανώνεται από το Εργαστήριο «Φιλοσοφία, Θέατρο, Εκπαίδευση» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Δήμο του Αργοστολίου, τον Δήμο Ληξουρίου, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου  σε συνεργασία με την Εταιρεία Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ελληνικό και Παγκόσμιο Θέατρο: Δραματουργία, Παράσταση, Εκπαίδευση» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θέατρο και Κοινωνία: Θεωρία, Σκηνική Πράξη και Διδακτική» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το Διεθνές Συνέδριο είναι ανοικτό στο κοινό. Για το πρόγραμμα και τις αναλυτικές πληροφορίες ακολουθήστε το παρακάτω σύνδεσμο:

https://conferences.uoa.gr/event/38/page/261

Μπορείτε να το παρακολουθήσετε και εξ αποστάσεως στον κάτωθεν σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/channel/UC0rOsCrGwEe7hs2Sgih6WPg