Aγγελος Πρωτοψάλτης “Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλονιάς”: «Ορόσημο για το Πάσχα η φετινή συναυλία - Οι μουσικοί έχουν καταφέρει το ακατόρθωτο»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 14:30

Aγγελος Πρωτοψάλτης “Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλονιάς”: «Ορόσημο για το Πάσχα η φετινή συναυλία - Οι μουσικοί έχουν καταφέρει το ακατόρθωτο»

Συνέντευξη στον Inkefalonia 89,2 

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλονιάς Άγγελος Πρωτοψάλτης εν όψει της αποψινής Πασχαλινής Συναυλίας της Μπάντας στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος».

Με τους ήχους της Πασχαλινής Συναυλίας της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλονιάς το Πάσχα του 2021 να εντυπώνονται στην ψυχή, ο Μαέστρος Άγγελος Πρωτοψάλτης αφηγήθηκε τις σκοπέλους που διάβηκε και η Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλονιάς την δύσκολη περίοδο της πανδημίας που όμως απαλύνθηκαν από την υποδομή του κτηρίου της Φιλαρμονικής που διαθέτει και εξωτερικούς χώρους και την προσπάθεια της συνεχούς εκπαίδευσης και μελέτης των μουσικών μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Μας έχουνε λείψει οι εκδηλώσεις και οι πρόβες γενικότερα που κάναμε και δόξα τω Θεώ μπαίνουμε σε μία σειρά από δω και πέρα» ήταν τα λόγια του και συνέχισε:

«Το προηγούμενο καλοκαίρι που είχαμε περιοριστικά μέτρα μας βοήθησε πάρα πολύ το κτήριο μας. Κάναμε τις πρόβες εξωτερικές για να είμαστε εντάξει με τα συμμορφούμενα μέτρα και κάναμε μια επιτυχημένη συναυλία..

Τους μήνες που ήταν κλειστά τα πάντα , παρότι ήμουν σε αναστολή όπως και όλοι οι καθηγητές αποφασίσαμε μέσω τηλεδιάσκεψης ο καθένας μαθητής έκανε το μάθημα του».

- Για τα μαθήματα στην Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλονιάς:

«Έχω τονίσει πάρα πολλές φορές ότι τα μαθήματα στην Φιλαρμονική είναι δωρεάν παρέχεται όργανο δωρεάν , η μόνη υποχρέωση που έχει το παιδί είναι όταν μπορεί να ανταπεξέλθει στην μπάντα να την ακολουθεί σε συναυλίες ,παρελάσεις και τα σχετικά. Είναι μιά μεγάλη διέξοδος για ένα παιδί και για έναν ενήλικα , έχουμε και τμήμα ενηλίκων».

- Για την συνεργασία με την Φιλαρμονική Σχολή Κέρκυρας:

«Υπάρχει μια άψογη συνεργασία με την παλαιά Φιλαρμονική Κέρκυρας από την οποία προέρχομαι .Ανταποκρίνεται πάντα στο κάλεσμα μου, είτε σε αρχείο μουσικής το οποίο χρησιμοποιώ στην Μπάντα, είτε να στέλνοντας συναδέλφους να βοηθάνε εδώ»

-Για την αποψινή Πασχαλινή συναυλία της Μπάντας:

«Στη συναυλία αυτή θα είμαστε αυτούσιο το τμήμα της Μπάντας μας, θα είναι όλοι Κεφαλονίτες. Αυτό σημαίνει ότι ενδυναμώνετε η Φιλαρμονική. Η φετινή Συναυλία πιστεύω θα είναι ένα ορόσημο για το Πάσχα που έρχεται, με κομμάτια δύσκολα , απαιτητικά και έχουν δώσει όλοι οι μουσικοί τον καλύτερο τους εαυτό για να βγάλουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα εφάμιλλο των ημερών. Ήθελα να εμπλουτίσω και να δώσω βήμα σε Κεφαλονίτες μουσικούς και νέα παιδιά , να δείξουν την μουσική τους καλλιέργεια. Δύο από αυτά τα παιδιά είναι η Άννα Μαρία Αλιβιζάτου, Σολίστ στο πιάνο , πρώην μαθήτρια της Φιλαρμονικής μας και ο Λαμπρογιάννης Πεφάνης, Σολίστ στο βιολί και θα παίξουν δύο έργα που έχουν αφήσει το στίγμα τους.

Είναι πολύ καλό να γίνονται συναυλίες που θα αφορούν και την Μ. Εβδομάδα, αλλά και άλλες εκδηλώσεις , γιατί παίρνει πνοή το νησί και θα παραμείνουν στη μνήμη τα έθιμα που δεν πρέπει να χαθούν».

- Για τα βήματα που έχει κάνει η σχολή τα τελευταία χρόνια:

«Όταν ήρθα εδώ δεν υπήρχε Μπάντα, το 2022 οι μουσικοί έχουν καταφέρει το ακατόρθωτο, αυτή τη στιγμή η Μπάντα απαρτίζεται από 25 μουσικούς.

Δημόσια θέλω να ευχαριστήσω όλους τους μουσικούς και τους καθηγητές μου , γιατί έχουν κάνει μεγάλο άθλο. Να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο, γιατί στέκεται αρωγός στα πάντα και ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Πρόεδρο τον κ. Βεργωτή,με τον οποίο έχουμε καθημερινή επαφή. Όλοι είναι αρωγοί και είναι καλό γιατί παίρνουν και ώθηση και τα παιδιά».

Παρακάτω ακολουθεί το ηχητικό

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia89-2-aggelos?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250