Σήμερα στο Αργοστόλι η εσπερίδα για την αντιπυρική προστασία του Εθνικού Δρυμού Αίνου

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Μαΐου 2022 11:19

Σήμερα στο Αργοστόλι η εσπερίδα για την αντιπυρική προστασία του Εθνικού Δρυμού Αίνου

Εσπερίδα με τίτλο: «Ενημέρωση πολιτών για το υπό εκπόνηση αντιπυρικό σχέδιο του Εθνικού Δρυμού Αίνου καθώς και για θέματα προστασίας από τις δασικές πυρκαγιές» διοργανώνει η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων και το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Κεφαλονιάς-Ιθάκης το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 και ώρα 18.00 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Δρ. Μιλτιάδης Αθανασίου, ειδικός στις Δασικές Πυρκαγιές και Συντονιστής της συζήτησης – διαβούλευσης θα είναι ο Δρ. Μιχαήλ Ξανθάκης, αναπληρωτής Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Ζακύνθου, Αίνου και Προστατευόμενων Περιοχών Ιονίων Νήσων. Οι σχετικές παρουσιάσεις θα συνοδευτούν από συζήτηση και διαβούλευση για το αντιπυρικό σχέδιο.

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής δράσης του Υποέργου 1 της Πράξης «Επιχορήγηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου για δράσεις διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, ειδών και οικοτόπων» με Κωδικό ΟΠΣ 5033022 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Το φυσικό αντικείμενο της ανωτέρω Δράσης είναι η εκπόνηση μελέτης διατήρησης του δάσους της κεφαλληνιακής Ελάτης και των τύπων οικοτόπων προτεραιότητας 5210*, 8210*, 8140* – Προτάσεις προσαρμογής τους στην κλιματική αλλαγή.

Θέτοντας σε προτεραιότητα την ασφάλεια της Δημόσιας Υγείας, φροντίζουμε για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα και τις οδηγίες προστασίας για τον περιορισμό εξάπλωσης της covid-19 κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

 




00 inkefalonia general ad 300X250