Ιδιοκτήτες πιτ μπουλ τα εγκαταλείπουν μαζικά μετά τα περιστατικά βίας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019 12:57

Ιδιοκτήτες πιτ μπουλ τα εγκαταλείπουν μαζικά μετά τα περιστατικά βίας

Πιτ μπουλ, ροτβάιλερ, κάνε κόρσο. Ράτσες σκύλων που στο άκουσμά τους και μόνο δημιουργούνται εικόνες βίας, επιθέσεων, τραυματισμοί, νοσοκομεία, θάνατοι, ειδικά το τελευταίο διάστημα.

 Κανείς δε μπορεί να δώσει απάντηση για την αιτία των αιματηρών συμβάντων από δεσποζόμενα σκυλιά τα οποία ζουν σε σπίτια, με οικογένειες και παιδιά. Οι περισσότεροι «δείχνουν» τους ιδιοκτήτες.

Αξίζει να αναφερθεί η υπόθεση με το πιτ μπουλ που κατασπάραξε τουλάχιστον πέντε σκυλιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πριν από περίπου 2 εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο σκύλος εντοπίστηκε σε περιφραγμένο χώρο στην περιοχή των Σφαγείων, με εμφανή τα σημάδια στο σώμα του από τις κυνομαχίες… Η υπόθεση έχει πάρει τη δικαστική οδό.

Τα περιστατικά με επιθέσεις δεσποζόμενων σκύλων σε ανυποψίαστους πεζούς, σε αυλές σπιτιών, σε γήπεδα, στον δρόμο, είναι πολλά. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον τραγικό θάνατο βρέφους στα Γλυκά Νερά, από το πιτ μπουλ της οικογένειας ή τον 5χρονο Στάθη που δέχτηκε φονική επίθεση από τρία ροτβάιλερ στην Κοζάνη.

Σε Αριδαία, Χρυσή, Σέρρες και πριν δύο μέρες στην Πάτρα παιδιά δέχθηκαν επιθέσεις από δεσποζόμενα σκυλιά, με αποτέλεσμα να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία με σοβαρά τραύματα. Θύματά τους είναι επίσης άλλα σκυλιά για τα οποία δεν υπάρχουν μαρτυρίες ή καταθέσεις.

Τα εγκαταλείπουν οι ιδιοκτήτες

Αίσθηση και προβληματισμό δημιουργεί και ένα άλλο φαινόμενο που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες σε πολλούς δήμους της Θεσσαλονίκης.

Τα δεσποζόμενα πιτ μπουλ εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους.

 

Είτε τα δένουν σε κολώνες, είτε τα αφήνουν έξω από ιατρεία, κάποια τα… παράδωσαν στην Αστυνομία.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία του αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας και περιβάλλοντος δήμου Παύλου Μελά, Σάκη Λαζαρίδη.

«Με κάλεσαν δύο φορές αυτόν τον μήνα για να παραλάβω πιτ μπουλ τα οποία άφησαν οι ιδιοκτήτες τους στο Αστυνομικό Τμήμα. Είπαν ότι δεν μπορούν να τα διαχειριστούν, ας τα αναλάβει ο δήμος…».

Όπως σημείωσε ο ίδιος, τα σκυλιά αυτά δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν ως αδέσποτα και γι’ αυτό θα πρέπει να βρεθούν οικογένειες να τα υιοθετήσουν.

«Οι ιδιοκτήτες των πιτ μπουλ και των ροτβάιλερ τα εγκαταλείπουν λόγω των τελευταίων συμβάντων κι επειδή φοβούνται τη διαχείρισή τους. Τα εγκαταλείπουν σωρηδόν μέσα στην πόλη», πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης.

Δεμένος σκύλος σε κολώνα

Το ίδιο πρόβλημα, με την εγκατάλειψη πιτ μπουλ, αντιμετωπίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα και ο δήμος Νεάπολης Συκεών.