Παλιά Βλαχάτα Σάμης: Ένα χωριό «φάντασμα» που όμως σφύζει από ζωή κάθε Αύγουστο!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 13:21

Παλιά Βλαχάτα Σάμης: Ένα χωριό «φάντασμα» που όμως σφύζει από ζωή κάθε Αύγουστο!

Παλιά Βλάχάτα Σάμης, εκεί όπου τα ερείπια, κάποια σε καλή κατάσταση παρά την εγκατάλειψη, κάποια άλλα ένας σωρός από πέτρες που απέμειναν, μαρτυρούν ότι πριν το 1953 αυτό το χωριό έσφυζε από ζωή, από οικογένειες.

Κάποιες από αυτές τις οικογένειες συνεχίζουν και επισκέπτονται ότι απέμεινε από τους σεισμούς του 1953. Τόσες αναμνήσεις στοιβαγμένες σε σωρούς από πέτρες.

Κι όμως στο βάθος αισθάνεσαι ότι θα ανοίξουν πόρτες και παραθυρόφυλλα, θα ανάψει ο φούρνος και θα ψηθούν ψωμάκια και πίτες. Λες και θα ακούσεις βήματα και χτύπους στις πόρτες.

Κι όλα ζωντανεύουν κάθε καλοκαίρι... Με το φεστιβάλ "Σαρίστρα"....

Οι υφασμάτινες κορδέλες στα δένδρα είναι μιά όμορφη, μιά φωτεινή πινελιά στις σκιές των δένδρων. Δίνουν την αίσθηση της ανθρώπινης παρουσίας, ανάμεσα στα ερείπια.

Η φύση που επιβάλλει την φωτεινή παρουσία της με την Άνοιξη να αντικαθιστά τα μουντά χρώματα του χειμώνα με χρώματα και μυρωδιές. Λευκά χρώματα, ροζ, κίτρινα και ένα δένδρο γεμάτο καρπούς στο βάθος. Η γη αναγεννιέται και είναι υπέροχη.

καλώς ήρθες Άνοιξη!

Γιατί όμως να απομένουν πίσω σκουπίδια όπως μπουκάλια και πλαστικές συσκευασίες και μάλιστα χωμένα ανάμεσα στους σωρούς; (διακρίνονται και στο βίντεο)

https://www.youtube.com/watch?v=naA9vWGwp8k&t=1s

old vlahata samis1old vlahata samis2old vlahata samis3old vlahata samis4old vlahata samis5old vlahata samis6old vlahata samis7old vlahata samis8old vlahata samis9old vlahata samis10old vlahata samis11old vlahata samis13old vlahata samis14old vlahata samis15old vlahata samis16old vlahata samis17old vlahata samis18old vlahata samis19old vlahata samis21old vlahata samis22old vlahata samis23old vlahata samis24old vlahata samis25old vlahata samis26old vlahata samis27old vlahata samis28