Άγρια ζωή: Οι 10 καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 08:18

 Άγρια ζωή: Οι 10 καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς

«Φωτογράφος της χρονιάς για το Περιβάλλον και την Άγρια ζωή» -μια απ' τις σημαντικότερες διακρίσεις για επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους.

Ο διαγωνισμός, που διοργανώνεται τα τελευταία 48 χρόνια απ' το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου και το BBC, συγκέντρωσε για ακόμη μια χρονιά, τις καλύτερες λήψεις φωτογράφων απ' όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, με 11 συμμετοχές, δικών μας καλλιτεχνών, τα έργα των οποίων δυστυχώς, δεν κατάφεραν να επιλεχθούν για την τελική έκθεση.

Υπομονή, επιμονή, ταλέντο αλλά και αρκετή τύχη: Οι καλύτερες φωτογραφίες του 2012, θα περιμένουν το κοινό στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν εκθέσεις σε 12 ακόμη χώρες.

image-414050-galleryV9-grqs

Φλαμίνγκο σε ποταμό του Μεξικό. Λήψη του Γερμανου Κλάους Νίγκε, από πόρτα αεροπλάνου.

makakos

Νεαρός μακάκος, σε προσπάθειά του να ζεσταθεί. Λήψη του Δανού, Τζάσπερ Ντόεστ.

sifakas

 Ένα ακόμα μέλος της οικογένειας των λεμουριών (κερκοπιθήκων). Σπάνια λήψη του Νοτιο-αφρικανού, Χάινριχ βαν ντεν Μπεργκ, που κατάφερε να φωτογραφίσει την ιδιαίτερη τεχνική αναρρίχησής τους, στα δέντρα.

penguin

Για αυτήν τη λήψη, ο Καναδός Πολ Νίκλεν, χρειάστηκε να μπει στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής, να ασφαλίσει τα πόδια του σε ένα κομμάτι πάγου, αναπνέοντας με αναπνευστήρα και να παραμείνει ακίνητος, προκειμένου να απαθανατίσει την έξοδο των Αυτοκρατορικών πιγκουίνων στην επιφάνεια, με τα ράμφη τους γεμάτα ψάρια, για τα μικρά τους. Η φωτογραφία κέρδισε το πρώτο βραβείο.

rino_spiegel

Συγκλονιστική λήψη με «δυνατό» μήνυμα από τον Νοτιο-αφρικανό, Μπρέντ Στίρτον. Θηλυκός ρινόκερος, θύμα λαθροκυνηγών: την πυροβόλησαν από ελικόπτερο, έκοψαν το κέρατο με αλυσοπρίονο και την άφησαν να πεθάνει. Στη φωτογραφία, με το σύντροφό της, που δεν αποχωρίζεται ποτέ, μετά την τραγωδία.

polar_spiegel 

Λήψη της Βρετανίδας, Άννα Χένλυ, από βάρκα, μεταξύ Νορβηγίας και Βόρειου Πόλου. Με τη βοήθεια ειδικού φακού, η Χένλυ περνά ένα οικολογικό μήνυμα, απαθανατίζοντας την αρκούδα σε προσπάθειά της να μετακινηθεί, περιβαλλόμενη από κομμάτια πάγου που λιώνουν.

serrano_spiegel

Ο Ισπανός φωτογράφος, παρακολούθησε αυτήν την ομάδα ψαριών στη θάλασσα του Κόρτεζ στο Μεξικό, για 2 ημέρες. Η κατάδυση ενός κορμοράνου, ήταν η τέλεια ολοκλήρωση της λήψης του.

cheetah_spiegel

Κυνηγετικό μάθημα στα μικρά της, παραδίδει θηλυκό τσιτάχ, σε πάρκο της Τανζανίας. Στο πρώτο μάθημα, τραυματίζει αλλά δε σκοτώνει τη γαζέλα. Λήψη του γάλλου Γκρεγκουάρ Μπουγκερώ.

aligator_speigel

Λήψη του βραζιλιάνου Λουτσιάνο Καντισάνι. Αλιγάτορας περιμένει υπομονετικά, στα σκοτεινά, ρηχά νερά, για ψάρια.

mouse_spiegel

 Φωτογραφία του ρώσου Αλεξάντερ Μπαντγάεφ, στη Μοντάνα. Το μικρό ποντίκι προσπαθεί να κλέψει λίγο απ' το ψωμί με φυστικοβούτυρο, που έχει αφήσει ο φωτογράφος.

theinsider