Νεογέννητα αγκαλιάζονται για να επιβιώσουν

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013 22:47

Νεογέννητα αγκαλιάζονται για να επιβιώσουν

Η Brielle και η Kyrie είναι δίδυμες και αχώριστες. Το δέσιμό τους φάνηκε από την πρώτη στιγμή. Λόγω επιπλοκών στη κύηση, τα δύο κοριτσάκια έπρεπε να γεννηθούν 12 εβδομάδες νωρίτερα.

Όπως ήταν φυσικό, η κατάστασή τους ήταν κρίσιμη. Τα μωράκια ζύγιζαν λιγότερο από 1 κιλό και τα όργανά τους υπολειτουργούσαν. Έμεναν στη ζωή με τη βοήθεια μηχανημάτων.

Ιδιαίτερα η μία από τις 2 διδυμούλες, η Kyrie, ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Τα δίδυμα βρισκόντουσαν σε ξεχωριστές θερμοκοιτίδες, η μια δίπλα στην άλλη. Κάποια στιγμή η Kyrie άρχισε να κλαίει και τα μηχανήματα έδειχναν πως η κατάσταση ήταν κρίσιμη. 

Τότε μια νοσοκόμα έκανε κάτι που απαγορευόταν από το πρωτόκολλο, όμως έσωσε τη ζωή της Kyrie.

Μάλιστα η πρωτοβουλία της χρησιμοποιείται πλέον ευρέως σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου κινδυνεύουν δίδυμα στη θερμοκοιτίδα. 

Η νοσοκόμα σήκωσε τη μικρούλα Kyrie και την έβαλε στο ίδιο κρεβατάκι με την αδερφή της. Και τότε η Brielle αγκάλιασε την αδερφή της και αμέσως οι παλμοί της Kyrie έπεσαν, η αναπνοή της έγινε πάλι ήρεμη και φυσιολογική και σταμάτησε το κλάμα.

Η αγκαλιά της δίδυμης αδερφής της της έσωσε τη ζωή.

 

Στην εντατική τα δίδυμα παρέμειναν 3 μήνες. Όταν γύρισαν στο σπίτι τους ήταν υγιέστατα, ζύγιζε η καθεμιά 5 κιλά και από τότε ζουν μια φυσιολογική ζωή.

Σήμερα είναι δύο όμορφες νεαρές, που ξέρουν πως η φωτογραφία τους θα μείνει στην ιστορία.