Κύματα σκάνε και «καταπίνουν» φάρο στην καλύτερη φωτογραφία καιρικών φαινομένων για το 2022

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 19:56

Κύματα σκάνε και «καταπίνουν» φάρο στην καλύτερη φωτογραφία καιρικών φαινομένων για το 2022

Με μια άκρως εντυπωσιακή φωτογραφία κυμάτων που σκάνε πάνω σε έναν φάρο, ο φωτογράφος Christofer Ison κέρδισε επάξια τον τίτλο του Weather Photographer of the Year, στον φετινό διαγωνισμό που διοργανώνει κάθε χρόνο η Royal Meteorological Society σε συνεργασία με το AccuWeather.

Ο φωτογράφος από τη Βρετανία κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος στον διαγωνισμό ανάμεσα σε φωτογραφίες συναδέλφων του από 119 χώρες. Από αυτές, οι κριτές ξεχώρισαν 22 που προκρίθηκαν στην τελική φάση, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί ο Christofer Ison ως ο Weather Photographer of the Year.

Πράγματι, η φωτογραφία «Storm Eunice» είναι εντυπωσιακή και επικράτησε καθώς υπογράμμιζε την εντυπωσιακή κίνηση και δύναμη της θάλασσας μαζί με την αντίσταση που πρόσφερε ένα κτίσμα που είχε κατασκευάσει ο άνθρωπος.

{https://www.instagram.com/p/Ci4qVJpNr5Q/?utm_source=ig_web_copy_link}

Στον ίδιο διαγωνισμό τιμήθηκε και από τις ψήφους του κοινού ο – επίσης Βρετανός- φωτογράφος Jamie Russell, ο οποίος απαθανάτισε με τον φακό του μια σχετικά ήρεμη στιγμή της φύσης, με ένα διπλό ουράνιο τόξο!

{https://www.instagram.com/p/Chz_yVZNy4_/?utm_source=ig_web_copy_link}

H φωτογραφία «Departing Storm Over Bembridge Lifeboat Station» που απαθανατίστηκε στο Isle of Wight κέρδισε το βραβείο Public Favorite, καθώς επικράτησε των άλλων 21 φωτογραφιών της βραχείας λίστας μετά από σχεδόν 5.500 ψήφους από το κοινό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ