ΑΝΑΣΑ: Η Υπ. Παιδείας, με την ανοχή Περιφερειακής Αρχής και βουλευτών ΝΔ, μετά το Ληξούρι σβήνει και την Λευκάδα από τον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 21:23

ΑΝΑΣΑ: Η Υπ. Παιδείας, με την ανοχή Περιφερειακής Αρχής και βουλευτών ΝΔ, μετά το Ληξούρι σβήνει και την Λευκάδα από τον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης

Το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για δραστική μείωση του δημόσιου χαρακτήρα της Ανώτατης Εκπαίδευσης υλοποιείται ταχύτατα από την υπουργό Παιδείας με την ουσιαστική κατάργηση 36 πανεπιστημιακών τμημάτων σε όλη την χώρα.

Μεγάλο θύμα αυτής της πολιτικής, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με την προωθούμενη εξαφάνιση αρχικά του τμήματος Εθνομουσικολογίας στο Ληξούρι και τώρα του τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Λευκάδα.

Εντυπωσιάζει η υποκρισία της περιφερειακής αρχής και της περιφερειάρχη κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου που σε σχετικό δελτίο τύπου ανέφεραν:

« Να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η εκκρεμούσα αξιολόγηση της βιωσιμότητας του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης (Λευκάδα) από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η εισαγωγή πρωτοετών φοιτητών σε αυτό. Λόγω της μοναδικότητας του αντικειμένου του σε περιφερειακό επίπεδο, εκτιμάται ότι η λειτουργία του εν λόγω Τμήματος θα συμβάλλει καθοριστικά στην οικονομική αλλά και κοινωνική ανάπτυξη της Περιφέρειας. »

Εντυπωσιάζει, επίσης, και η «αιδήμων» σιωπή των δύο κυβερνητικών βουλευτών Κεφαλονιάς-Ιθάκης και Λευκάδας.

Προφανώς για όλους αυτούς, το συμφέρον του τόπου είναι υποδεέστερο της κομματικής επιταγής.

Η ΑΝΑΣΑ είχε την τιμή και την χαρά να συμβάλλει ενεργά και να δει επί των ημερών της να ενδυναμώνεται το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και να επεκτείνεται πλέον στο σύνολο των Περιφερειακών ενοτήτων.

Αυτό θα συνεχίσει να πράττει και στο μέλλον, σίγουρη ότι υπερασπίζεται την ανάγκη για λαϊκή μόρφωση  και δημόσια παιδεία.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά


Ετικέτες: