Ζάκυνθος: Μαθητής του 2ου Λυκείου θετικός στον Κορονοϊό - Έκλεισε για 14 μέρες το τμήμα του – Το τέταρτο θετικό κρούσμα σε μαθητή στο νησί

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 10:24

Ζάκυνθος: Μαθητής του 2ου Λυκείου θετικός στον Κορονοϊό - Έκλεισε για 14 μέρες το τμήμα του – Το τέταρτο θετικό κρούσμα σε μαθητή στο νησί

 Το τέταρτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε σε μαθητή του νησιού μας την περασμένη εβδομάδα, με τη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα περιστατικά ότι ο συγκεκριμένος μαθητής πήγαινε σχολείο κανονικά τις προηγούμενες ημέρες. Τα πρώτα τρία κρούσματα είχαν εντοπιστεί πριν ξεκινήσει η λειτουργία των Λυκείων.

Ο μαθητής διαγνώστηκε αρχικά θετικός με selft test και στη συνέχεια αυτό επιβεβαιώθηκε και με μοριακό έλεγχο. Από εκεί και πέρα, μπήκε σε καραντίνα και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ένα από αυτά ήταν και η αναστολή λειτουργίας του τμήματος του μαθητή για 14 μέρες.
«Βρέθηκε θετικός μαθητής στο 2ο Γενικό Λύκειο και μετά από εισήγηση του Διευθυντή του Σχολείου και του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας κ. Πλέσσα, έβγαλα απόφαση για αναστολή λειτουργίας του τμήματος. Επρόκειτο για το τέταρτο κρούσμα από self test. Τα τρία πρώτα ήταν πριν ανοίξουν τα σχολεία και δεν χρειάστηκε να κλείσει κάποιο τμήμα», τόνισε ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Διονύσης Πόθος, ο οποίος σημείωσε ότι τα self tests βοηθούν πολύ τους μαθητές και τους καθηγητές. «Το self test φαίνεται ότι είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών και ελπίζω να μην έχουμε άλλα κρούσματα. Είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων για να βγούμε από αυτή την περιπέτεια και να λειτουργήσουν τα σχολεία ομαλά».

Συνάντηση για το ΕΝΕΕΓΥΛ την Τρίτη στο Δημαρχείο

Ενημέρωση ζητά η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σχετικά με την μετεγκατάσταση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) στο Βουγιάτο. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη σχολική μονάδα στεγάζεται σε κτήριο του ΕΠΑΛ, ο οποίος είναι ακατάλληλος για τους μαθητές. Ο κ. Πόθος ανέφερε ότι αύριο θα γίνει συνάντηση στο Δήμο, ώστε να συζητηθεί το θέμα παρουσία του Αντιδήμαρχου Αλυκών και υπεύθυνου για θέματα Παιδείας Νικήτα Σπίνου για να υπάρξει μια σαφή ενημέρωση.

«Με το ΕΝΕΕΓΥΛ είχα κάνει έγγραφο από τον Γενάρη και ζητούσα από τον Δήμο ενημέρωση για την πορεία μεταστέγασής του. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Σπίνο, κλείσαμε ραντεβού την Τρίτη στις 12.30 το μεσημέρι παρουσία των μηχανικών του Δήμου, της Διευθύντριας του Σχολείου, του πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων κ. Γεωργάνου και εκπροσώπου των κηδεμόνων των μαθητών για να δούμε από κοντά την πορεία του έργου. Θέλουμε να μάθουμε σε τι φάση είναι. Θέλουμε να δούμε τι θα χρειαστεί και τι άλλο μπορούμε να ζητήσουμε για να διευκολύνουμε το έργο των συναδέλφων», σημείωσε ο κ. Πόθος για το θέμα.

Ελέγχους ζήτησαν οι μαθητές του Εσπερινού

Τον Προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνάντησαν οι μαθητές του Εσπερινού Σχολείου προκειμένου να του αναφέρουν τα προβλήματα τους. Μάλιστα συμφωνήθηκε ότι εκτός των self tests που κάνουν, θα έχουν τη δυνατότητα όπως έγινε την περασμένη Παρασκευή και την Κυριακή να κάνουν και rapid tests. «Οι μαθητές ζήτησαν μεγαλύτερη ασφάλεια επειδή είναι εργαζόμενοι. Γιατί σε περίπτωση που χρειαστεί να μπουν καραντίνα δεν θα μπορούνε να πάνε στη δουλειά τους», εξήγησε ο κ. Πόθος.

Τέλος, ο κ. Πόθος ανέφερε ότι προχωράει κανονικά ο εμβολιασμός των καθηγητών και υπενθύμισε πως τα παιδιά που έχουν μπει σε καραντίνα, μπορούν να παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματά τους διαδικτυακά.

Πηγή: imerazante.gr 


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ